ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ NASA: ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΆΡΗ

Τα ευρήματα, τα οποία περιγράφονται στο περιοδικό Nature Geoscience, εξηγούν ότι οι μακριές ραβδώσεις που εμφανίζονται στην επιφάνεια του πλανήτη και έχουν παρατηρηθεί ήδη από το 2010, μιλούν για ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα, που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών εντοπίστηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα, που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού.

Η αποκάλυψη αυτή αποτελεί κλειδί στη θεωρία για ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον περιλαμβάνονται δύο επιστήμονες που υπογράφουν μελέτη που προέρχεται από την επεξεργασία φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από τροχιά και στην οποία ισχυρίζονται ότι παρουσιάζεται νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του Άρη.

Πρόκειται για τους Λουζέντρα Οζχα, του Georgia Institute of Technology της Atlanta και Αλφρεντ ΜακΓιούεν του University of Arizona.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των επιστημόνων, η επιστημονική κοινότητα είναι εδώ και καιρό ενήμερη για ύπαρξη νερού σε μορφή πάγου στους πόλους του Αρη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Μία τέτοια ανακάλυψη θα είχε δραματικές συνέπειες τόσο για την πιθανότητα ανακάλυψης ζωής, όσο και για τις μελλοντικές αποστολές, περιλαμβανόμενου του στόχου της NASA για την πραγματοποίηση επανδρωμένων αποστολών στον Άρη στη δεκαετία του 2030.

sofokleousin.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ