Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ

Από το δήμο Τυρνάβου και συγκεκριμένα από τον αντιδήμαρχο κ. Χρ. Τσιόπα πήραμε την παρακάτω απάντηση σχετικά με το ρεπορτάζ της σελίδας για την κακοποίηση ελαφιού στον “ζωολογικό κήπο” που διαλύθηκε πριν από μήνες.

“Σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφίας που αφορά πρώην εργαζόμενο του Δήμου Τυρνάβου:

Με βάση τα στοιχεία από τις υπηρεσίες του Δήμου, πρώτον της Δ/νσης περιβάλλοντος και δεύτερον της Δ/νσης προσωπικού, ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία που ανεβάσατε στο blog σας εργάσθηκε στο Δήμο Τυρνάβου κατά τις παρακάτω περιόδους.

Α. Από τις 3 Απριλίου 2008  έως στις 2 Δεκεμβρίου 2008 για διάστημα 8 μηνών.

Β. Από τις 23 Δεκεμβρίου 2009 έως στις 22 Αυγούστου  2010 για διάστημα 8 μηνών.

Γ. Από 19 Ιουνίου 2012 έως στις 18  Αυγούστου 2012 για διάστημα 2 μηνών.

Έκτοτε δεν είχε καμία σχέση με τις υπηρεσίες του Δήμου. Αυτά με την επισήμανση πως ο διαχειριστής του blog θα μπορούσε να διερευνήσει (αφού γνώριζε το όνομα του εργαζόμενου) μέσα από τις υπηρεσίες του Δήμου, πότε δούλεψε στο Δήμο. Έτσι ώστε να μην έχει αναπάντητα ερωτήματα και να μην αφήνει σκιές για όλους, αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες”.

 

Σ.Σ.: Πρώτον δεν ήταν ανάρτηση φωτογραφίας αλλά ρεπορτάζ που μετέφερε την αγανάκτηση ζωόφιλων για την εικόνα που είδαν. Επιπλέον το συγκεκριμένο ρεπορτάζ παρουσίαζε ακριβώς τις απόψεις του εν λόγω εργαζόμενου που ισχυρίστηκε ότι εκτελούσε εντολές.

Επίσης, τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν κάτι παραπάνω από εύλογα, και η απαίτηση για απαντήσεις από τη δημοτική αρχή φυσιολογικότατη.

Οσο για την παρότρυνση του αντιδημάρχου, να κάνει ο διαχειριστής της σελίδας έρευνα στο δημαρχείο για το πότε δούλευε ο συγκεκριμένος πολίτης στο δήμο, τον ευχαριστούμε αλλά τον πληροφορούμε ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι ντετέκτιβ, ούτε μπορεί να παίξει το ρόλο του Πουαρώ. Εχει υποχρέωση να αναδεικνύει θέματα, να θέτει ερωτήματα και να περιμένει απαντήσεις από τους εκπροσώπους των αρχών, όσο και αν αυτό ενοχλεί ή δεν αρέσει σε κάποιους, που έχουν τη φιλοσοφία: “δεν απαντάμε” είτε λόγω αλαζονείας, είτε λόγω της αντίληψης ότι σύντομα αυτά που αναδεικνύονται, θα ξεχαστούν. 

Τέλος για τον ισχυρισμό του αντιδημάρχου ότι το δημοσίευμα άφησε σκιές για όλους, αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, τον ενημερώνουμε ότι το μόνο που έγινε ήταν να αναδειχθεί ένα ντροπιαστικό και θλιβερό για το δήμο περιστατικό, το οποίο δυστυχώς ο κ. αντιδήμαρχος δεν καυτηρίασε. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ