ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΙΧΡΟΝΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Ανείπωτος είναι ο πόνος για το ζευγάρι Λαρισαίων στρατιωτικών, που προχθές το απόγευμα έχασε το παιδί του, ένα αγγελούδι μόλις 3 ετών, στο Κυψελοχώρι Συκουρίου. Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί άλλωστε πως μια συνηθισμένη επίσκεψη γονέων με τα παιδιά τους σε χώρο αναψυχής, όπως λειτουργεί το συγκεκριμένο αγρόκτημα στο Κυψελοχώρι, θα κατέληγε σε τραγωδία.

Αφού το ένα από τα δίδυμα παιδιά της οικογένειας, ένα τρίχρονο αγοράκι, βρέθηκε πεσμένο μέσα σε μια τεχνητή «λίμνη» να έχει χάσει τις αισθήσεις του, να έχει πνιγεί σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, με τα ακριβή αίτια του θανάτου να προσδιορίζονται από την αναμενόμενη ιατροδικαστική έκθεση.

Το ζευγάρι των Λαρισαίων στρατιωτικών, με τον πατέρα να υπηρετεί στον Στρατό Ξηράς και τη μητέρα στην Πολεμική Αεροπορία, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου βρέθηκε με τα τρία της αγόρια στο αγρόκτημα στο Κυψελοχώρι, όπως συνηθίζουν δηλαδή αρκετές οικογένειες που επισκέπτονται τον χώρο αφού τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δούνε από κοντά ζώα και να παίξουν στη φύση.

Ο μικρός Χρήστος Χαραλ. Λιάκος, κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Περιφέρειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, βρέθηκε αναίσθητος μέσα στο νερό με τη μητέρα, που το “έχασε” για λίγα λεπτά από τα μάτια της και το αναζητούσε, να σοκάρεται βλέποντας το παιδί της.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το 3χρονο αγοράκι στο Γενικό Νοσοκομείο όπου για αρκετή ώρα οι γιατροί προσπαθούσαν, δυστυχώς χωρίς θετικό αποτέλεσμα, να το επαναφέρουν στη ζωή για να ακολουθήσουν δραματικές στιγμές, καθώς κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη.

Ο 59χρονος ιδιοκτήτης του αγροκτήματος συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. για να αφεθεί ελεύθερος τα ξημερώματα, με προφορική εντολή του εισαγγελέα ενώ σε βάρος του, μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας, εκτιμάται πως θα ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Με δεδομένο ότι η «λίμνη» έχει περίφραξη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το 3χρονο αγοράκι, φαίνεται πως έπεσε στο νερό από τη μικρή γέφυρα που χρησιμοποιείται για τη βόλτα πάνω από το τεχνητό ρυάκι και το κακό δεν άργησε να γίνει, αφού το βάθος του νερού δεν ξεπερνά το μισό μέτρο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», το αγρόκτημα διαθέτει άδεια λειτουργίας ως προς το σκέλος που αφορά το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ., εκτός από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, θα διερευνηθούν επίσης όλες οι δραστηριότητες που προσφέρει το αγρόκτημα στο κοινό σε συνδυασμό βεβαίως και με την επάρκεια των μέτρων ασφαλείας.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Όπως προαναφέρθηκε τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού θα αποσαφηνιστούν από την ιατροδικαστική έκθεση αφού για σήμερα το πρωί, ορίσθηκε τελικά η νεκροτομή. Η τελευταία πράξη της τραγωδίας θα γραφεί στις 2 σήμερα το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Αγ. Αρσενίου στην Ελασσόνα όπου θα τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία, για το στερνό αντίο στο αγγελούδι, που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Επιθυμία της οικογένειας είναι να μην κατατεθούν στεφάνια και το αντίτιμο να δοθεί στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

eleftheria.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ