ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ TOYOTA

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ζητά πληροφορίες από την Toyota για το πώς η τρομοκρατική ομάδα έχει αποκτήσει τόσα φορτηγά της αυτοκινητοβιομηχανίας, τα οποία φαίνονται στα προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Η Toyota σε δήλωσή της ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ευρύτερη έρευνα του αμερικανικού Δημοσίου που εξετάζει πιο προσεκτικά τον εφοδιασμό των διεθνών αλυσίδων και τη ροή των κεφαλαίων στη Μέση Ανατολή.

Η Toyota είναι “αποφασισμένη να συμμορφώνεται πλήρως με τους νόμους και τους κανονισμούς της κάθε χώρας ή περιοχής όπου δραστηριοποιούμαστε και απαιτούμε από τους αντιπροσώπους και διανομείς μας να κάνουν το ίδιο. Υποστηρίζουμε την ευρύτερη έρευνα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για τον εφοδιασμό των  διεθνών αλυσίδων και τη ροή των κεφαλαίων και εμπορευμάτων στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Toyota, Ed Lewis, στο CNN.

Ο Lewis είπε ότι είναι αδύνατο για οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία να ελέγξει πλήρως την παράνομη ιδιοποίηση, κλοπή ή μεταπώληση από ανεξάρτητους τρίτους των οχημάτων της.

«Η Toyota έχει μια αυστηρή πολιτική να μην πωλούνται οχήματα σε πιθανούς αγοραστές οι οποίοι μπορεί να τα χρησιμοποιούν ή να τα τροποποιούν για παραστρατιωτικές ή τρομοκρατικές δραστηριότητες, και έχουμε διαδικασίες και συμβατικές υποχρεώσεις για να προλαμβάνουμε την παράνομη στρατιωτική χρήση των προϊόντων μας,” είπε ο Lewis .

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δεν σχολίασε από ποιες εταιρείες έχει ζητήσει πληροφορίες, αλλά είπε ότι υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια να κατανοήσει τη χρηματοδότηση του ISIS.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ