Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΩΣ ΜΗ ΟΦΕΙΛΕ- ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΗΝΑ

Με αφορμή το σημερινό σχόλιο της σελίδας και τις απορίες κατοίκων του Αμπελώνα για το γεγονός ότι δεν ήχησε χθες η σειρήνα, από το δήμο Τυρνάβου, που δηλώνει αναρμόδιος για το θέμα, πήραμε την παρακάτω απάντηση:

Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ) είναι η σχεδίαση και ο προγραμματισμός που αναφέρονται στην οργάνωση, την προπαρασκευή και την κινητοποίηση των Πολιτικών Δυνάμεων της Χώρας, με σκοπό την επιβίωση στον πόλεμο και την συμβολή αυτών στην Εθνική Άμυνα.

Παλλαϊκή Άμυνα (ΠΑΜ) είναι η συμμετοχή στην εθνική Άμυνα του διαθέσιμου τοπικού ανθρώπινου δυναμικού και των δύο φύλλων, που μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες και δεν περιλαμβάνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα παραπάνω «ευαίσθητα» θέματα ρυθμίζονται με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο στα πλαίσια μιας ιδιαίτερης οργανωτικής δομής, της οποίας κορυφή της πυραμίδας είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που αποτελεί το ανώτατο συντονιστικό όργανο.

Στα πλαίσια αυτά, ήταν προγραμματισμένη η πραγματοποίηση στις 6/10/2015 της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» από το Κέντρο Επιχειρήσεων ΠΑΜ – ΠΣΕΑ (Αθήνα), μέρος της οποίας ήταν και η ταυτόχρονη πανελλαδική αυτόματη ενεργοποίηση μέσω του ΟΤΕ των σειρήνων την 11.00 π.μ. (Ηλεκτροκίνητες Σειρήνες Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας).

Την ανωτέρω ημέρα και ώρα, δεν ήχησαν οι σειρήνες που η θέση εγκατάστασής τους είναι στα Δημοτικά Καταστήματα του Τυρνάβου και του Αμπελώνα, πιθανόν και αλλού στην Χώρα, προφανώς για τεχνικούς-μηχανικούς λόγους, δεδομένου ότι υπήρχε κανονικά η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός για το οποίο το Α.Τ. Τυρνάβου -το οποίο ήταν επιφορτισμένο με την επίβλεψη της όλης διαδικασίας- ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες υπερκείμενες αρχές (Α.Δ. Λάρισας, ΠΑΜ–ΠΣΕΑ) προκειμένου να επιληφθούν και επιλύσουν τις παρατηρηθείσες δυσλειτουργίες (για τον λόγο αυτό εξάλλου πραγματοποιήθηκε η εν λόγω άσκηση).

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο Δήμος Τυρνάβου και γενικώς όλοι οι Δήμοι της Χώρας, δεν έχουν ουδεμία σχέση με το όλο ζήτημα.

Συνεπώς, ερωτήματα: Μήπως οι αρμόδιοι το ξέχασαν; Μήπως η σειρήνα χάλασε και δεν πρόλαβαν να τη φτιάξουν ή μήπως την ξήλωσαν; δεν συνάδουν με το ευαίσθητο και πλέον σημαντικό θέμα για την ύπαρξη της ίδιας της Χώρας, όπως είναι η Παλλαϊκή Άμυνα, η οποία στηρίζεται στο γεγονός ότι η Εθνική Άμυνα είναι υπόθεση όλων μας και συνεπώς υπόθεση παλλαϊκής κινητοποίησης.

Σ.Σ.: Το γεγονός ότι ο δήμος Τυρνάβου στο κείμενο – απάντηση, δηλώνει αναρμόδιος, γεννά ερωτήματα για την αναγκαιότητα αυτής της, ως μη όφειλε, απάντησης. Αλλωστε κανένα ερώτημα δεν απευθύνθηκε στο δήμο Τυρνάβου. Τα ερωτήματα απευθύνονταν στους πραγματικούς αρμόδιους που θα έπρεπε να δώσουν και τις απαντήσεις. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ