ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΣΦΕΝΔΟΝΗ ΚΑΙ Α. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Γιορτάζοντας 40 χρόνια γόνιμης δραστηριότητας και προσφοράς στον πολιτισμό το Θεσσαλικό Θέατρο διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά τις «Θεατρικές Συναντήσεις» Φθινόπωρο 2015.

«Πρόκειται για ένα μικρό φεστιβάλ, με επιλογές έργων με αναλογίες στο σημερινό πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, ενώ οι παραστάσεις απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές όπου και αν ανέβηκαν», τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βιβή Τσεκούρα, η οποία ευχαρίστησε για την προσφορά του τον καλλιτεχνικό δ/ντή  του θεάτρου Κ. Τσιάνο  αλλά και το θεατρόφιλο κοινό της πόλης για τη στήριξή του στη 40χρονη πορεία του Θ.Θ.

«Οι Θεατρικές Συναντήσεις προσεγγίζουν το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων και έχουν γίνει συνείδηση για όλους, ενώ σπουδαία θεατρικά σχήματα επιλέγουν πλέον τη συμμετοχή τους σε ένα φεστιβάλ-θεσμό για την πόλη», υπογράμμισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Κώστας Τσιάνος  παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των θεατρικών συναντήσεων, που εντάσσονται στο πλαίσιο διεκδίκησης της Λάρισας ως «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021».

Οι παραστάσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 21.00μ.μ, με το θέατρο Σφενδόνη και την Άννα Κοκκίνου στο έργο «Εγώ ο Θουκυδίδης, ένας αθηναίος», σε σκηνοθεσία Άννας Κοκκίνου και Νίκου Φλέσσα  και μουσική επιμέλεια Δημήτρη Ιατρόπουλου.

Η παράσταση θα επαναληφθεί Τρίτη και Τετάρτη (13 και 14/10), στο θέατρο του Μύλου, με γενική είσοδο 12 ευρώ.

Άννα Βαγενά, Νίκος Ορφανός, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Ελένη Ουζουνίδου  και δεκάδες άλλοι καταξιωμένοι ηθοποιοί θα «ανέβουν» στη σκηνή του Θ.Θ, ενώ από τις 20 Νοεμβρίου θα επαναληφθεί η μεγάλη επιτυχία του «Θεσσαλικού Θεάτρου», «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ», με στόχο να δοθούν και πρωινές παραστάσεις για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Τέλος όπως αποκάλυψε ο Κ. Τσιάνος  το Θ.Θ. φιλοδοξεί για το φετινό  χειμώνα το ανέβασμα της παράστασης «Τα ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, με την πρεμιέρα να αναμένεται εντός του Ιανουαρίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ