ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ…

Από αναγνώστη της σελίδας, με αφορμή ορθογραφικό λάθος που είχε η χθεσινή ανακοίνωση – απάντηση της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου για το θέμα της σειρήνας που δεν ήχησε πήραμε επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

“Μπορείτε, εάν θέλετε, να νουθετήσετε τη δημοτική αρχή τουλάχιστον σε ζητήματα ορθογραφίας. Για παράδειγμα, πρέπει να τους επισημάνετε ότι η λέξη ‘’φύλο’’ αναφέρεται στο γένος ανθρώπου ή ζώου (αρσενικό ή θηλυκό δηλαδή) και γράφεται με ένα λάμδα, ενώ η λέξη ‘’φύλλο’’ αναφέρεται στο πράσινο, μεμβρανώδες όργανο αναπνοής ενός φυτού και γράφεται με δυο λάμδαΑφού σχολιάζουν που σχολιάζουν αναρμοδίως οι κύριοι της δημοτικής αρχής, τουλάχιστον ας μάθουν στοιχειωδώς ορθογραφία δημοτικού, για να μην γίνονται καταγέλαστοι. Αν πάλι δεν μπορούν να μάθουν ορθογραφία, τουλάχιστον ας αντιγράφουν σωστά τις ανακοινώσεις άλλων.

Η σειρήνα πάντως της απαξίωσης για τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου έχει αρχίσει να ηχεί προ πολλού. Αυτή, που δεν είναι ηλεκτροκίνητη, αλλά λαοκίνητη, την ακούνε;”

Σ.Σ.: Ο αναγνώστης αναφέρεται σε εκείνο το σημείο της απάντησης που αναφέρει:

“Παλλαϊκή Άμυνα (ΠΑΜ) είναι η συμμετοχή στην εθνική Άμυνα του διαθέσιμου τοπικού ανθρώπινου δυναμικού και των δύο φύλλων, που μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες και δεν περιλαμβάνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ