ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning με θέμα  «Ταξιδεύοντας στον κόσμο της διαφορετικότητας» κατά το σχ. έτος 2014-15 συνεργάστηκαν πέντε σχολεία από όλη τη χώρα και ειδικά τα: 3ο Δ. Σ. Αγρινίου, 2ο Δ.Σ. Άρτας, 79ο Δ. Σ. Θεσσαλονίκης, Δ. Σ. Γλυκόβρυσης Μολάων Λακωνίας, 5ο Δ. Σ. Τυρνάβου.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές προσέγγισαν την έννοια της “διαφορετικότητας” εκπονώντας ποικίλες δράσεις (αυτοσχέδια video, τραγούδια, ποιήματα, κατασκευές, αφίσες, κόμικς, παιχνίδια ρόλων, δραματοποίηση παραμυθιών με τη μορφή μαύρου θεάτρου και θεάτρου σκιών, δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού με τίτλο: «Ταξιδεύοντας στον κόσμο της Διαφορετικότητας», το οποίο ταξίδεψε από πόλη σε πόλη, όπου σε κάθε σταθμό εμπλουτίστηκε από τους μαθητές του κάθε σχολείου και ολοκληρώθηκε για να παιχτεί με κέφι και χαρά!).

Στόχος του όλου προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στο “διαφορετικό” και η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην άμβλυνση των ανισοτήτων. Οι μαθητές αποδέχτηκαν ανθρώπους με διαφορετικές συνήθειες, ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας. Η επικοινωνία των σχολείων που γινόταν με τηλεδιασκέψεις μέσω OOVOO, λειτούργησε σαν συνδετικός κρίκος και βοήθησε τους μαθητές να καταλάβουν ότι οι αποστάσεις αμβλύνονται και δεν αποτελούν εμπόδιο στην αλληλεπίδραση των ανθρώπων.

Από το 5ο δημοτικό Τυρνάβου συμμετείχαν οι μαθητές,τριες της περσινής Δ΄τάξης Γούτα Κ.,  Γκανάτσιου Λ., Γκαρλέμου Ε., Γκούλιου Ε., Δημούλας Γ., Καναπίτσα Χ., Λυμπίκη Μ., Μίχης Γ., Ντρέτσα Β., Παπαγεωργίου Χ., Παπακωνσταντίνου Β., Πέτρος Α., Σακούτσιου Α.,  Σαμπανλάρι Π., Σιαμπάνη Α., Ταρλαή Κ., Τζαφέρης Β., Τζαφέρη Ηλ., Τόκας Ν., Τσακίρη Κ., Τσιολέκη Μ.,  Τσιουμάνης Γ., Τσιτσιρίγγος Α. και οι δασκάλες Κολοβού Στέλλα, Μπάκου Καλλιόπη, Νατσιούλη Μαρία που βραβεύτηκαν με την eTwinning Ετικέτα Ποιότητας Quality Label.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ