ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ “ΤΡΙΚΚΗΣ” Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ» εξέδωσε η οργάνωση Λάρισας της Λαϊκής Ενότητας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας «ΤΡΙΚΚΗ» οι οποίοι απειλούνται άμεσα με μείωση του μισθού τους και με απολύσεις και καλούνται ο καθένας ξεχωριστά να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας με την οποία θα καταλυθούν τα κατεκτημένα με αγώνες δικαιώματά τους.

Η Διοίκηση του εργοστασίου, παρόλο που δηλώνει ότι η επιχείρηση πάει καλά και είναι κερδοφόρα, θέλει να εφαρμόσει αντεργατική πολιτική με μειώσεις μισθών και απολύσεις, με την κατάργηση των ΣΣΕ και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Αυτή η πολιτική εκπορεύεται από τα μνημόνια, στηρίζεται σε αυτά και αποτελεί υλοποίησή τους στην πράξη και στοχεύει στην αφαίρεση των εργατικών κατακτήσεων και στην αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης η οποία έχει χάσει τον πλατύ συνεταιριστικό της χαρακτήρα και αποτελεί πλέον ανώνυμη εταιρία στα χέρια μεγαλοαγροτών και μεγαλοκτηνοτρόφων. Οι μικροί και φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν εξοβελιστεί από αυτή και δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την πολιτική που εφαρμόζει η Διοίκηση της. Αντίθετα έχουν να χάσουν. Για το λόγο αυτό πρέπει και αυτοί να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους στον δίκαιο αγώνα που δίνουν.

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων για να μην καταργηθούν οι ΣΣΕ, να μην μειωθεί ο μισθός τους και να μην απολυθεί κανένας.

Διεκδικούμε μαζί τους να επανέλθουν οι ΣΣΕ στο επίπεδο που ήταν πριν τα μνημόνια με πλήρη υποχρεωτική και γενικευμένη ισχύ. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί μνημονιακοί νόμοι και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας μαζί με τις ατομικές συμβάσεις.

Τα μέλη και οι φίλοι της Λαϊκής Ενότητας θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα που θα αποφασίσουν και θα πραγματοποιήσουν και θα μπουν μπροστά στον αγώνα για την κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων και πολιτικών. Για την υλοποίηση φιλολαϊκής-φιλεργατικής πολιτικής από μια κυβέρνηση που θα εκφράζει τα συμφέροντά τους και θα στηρίζεται σε αυτούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ