ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Θ. ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

“Η απόφαση του Εφετείου Λάρισας όπου είχε προσφύγει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» κατά της Πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τον Θ. Βογιατζή, δημοσιογράφο και στέλεχος του ΠΑΜΕ και η οποία επαναβεβαιώνει ότι η απόλυσή του από την εφημερίδα ήταν παράνομη και έγινε για συνδικαλιστικούς λόγους, δικαιώνει τον αγώνα του συναδέλφου και του ΠΑΜΕ”,

τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη και τα εξής: “Θυμίζουμε ότι το Νοέμβρη του 2011 ο συνάδελφος Θ. Βογιατζής αρνούμενος να αποδεχτεί ατομική σύμβαση με μείωση μισθού κατά 20% και επειδή καλούσε τους συναδέλφους του να αντιταχθούν στην επίθεση της εργοδοσίας, απολύθηκε. Για τη στάση του αυτή έγινε στόχος συκοφαντίας και λασπολογίας και στο πρόσωπό του στοχοποιήθηκε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Από τις ίδιες τις εξελίξεις αποδεικνύεται ότι μπορεί να μπει φρένο στην επίθεση της εργοδοσίας, ότι απέναντι στην τρομοκρατία που είχαν δεχτεί και δέχονται οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, όπως και σε πολλούς άλλους χώρους, για να αποδεχτούν τη μείωση των δικαιωμάτων τους, πρέπει να προτάξουν τις δικές τους ανάγκες με οργάνωση και αγωνιστική απάντηση. Στις σημερινές συνθήκες που η επίθεση της εργοδοσίας συνεχίζεται, απαιτούνται πιο θαρρετά βήματα και στο χώρο του Τύπου, ιδιαίτερα από τους συναδέλφους που δέχονται τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση, με συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, δυνάμωμα της φωνής του στους χώρους δουλειάς”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ