Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την εργοδοσία της εφημερίδας “Ελευθερία” για την προσπάθειά της να ζητήσει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μείωση μισθού 30%, από τους εργαζόμενους, εξέδωσε η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς και Εύβοιας, ζητώντας να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταδικάζει τη στάση της εργοδοσίας της εφημερίδας «Ελευθερία», η οποία μονομερώς και καταχρηστικά, ζητεί από τους συναδέλφους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση αποδοχών κατά 30%.

Καλούμε την εργοδοσία της εφημερίδας να σεβαστεί τους νομικούς όρους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή εναντίον των συναδέλφων.

Εξάλλου τα τελευταία χρόνια, η εργοδοσία έχει επανειλημμένα προβεί σε συνεχείς μονομερείς ενέργειες όπως απολύσεις, μειώσεις μισθών, διαθεσιμότητες, περικοπή επιδομάτων κ.α.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν και να μην υποκύψουν στους τακτικισμούς και τις συνεχείς πιέσεις της εργοδοσίας. Τους διαβεβαιώνουμε ότι η Ένωση Συντακτών θα ακολουθήσει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απατούνται για να διασφαλίσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κλάδου και των εργαζομένων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ