ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΔΕΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ, ΝΕΡΟ, ΣΤΕΓΗ

Στις 6 Οκτωβρίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων καταδίκασε τον ιδιοκτήτη ενός σκύλου που τον είχε να ζει αλυσοδεμένος και εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες χωρίς τροφή και νερό μέσα σ’ ένα κτίσμα που δεν είχε καν σκεπή στον Δήμο Καλαμπάκας.

SkylosKalampakaSkeletomenos (3)

H ασιτία του ζώου είναι εμφανής…

Για την κακοποίηση του ζώου είχε ενημερωθεί ο Χρήστος Κτενάς πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας «Η Στέγη» ο οποίος όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr μπήκε το κτίσμα, που βλέπετε στις φωτογραφίες, και βρήκε τον σκύλο σκελετωμένο και εξαθλιωμένο από την πείνα και την δίψα δεμένο με αλυσίδα από μια παλέτα στην μέση του χώρου.

SkylosKalampakaSkeletomenos (4)

Με σχοινί ο Χρήστος Κτενάς κατέβασε κουβάδες με νερό για να πίνει το ζώο και να επιβιώσει…

Ο πρόεδρος του συλλόγου τράβηξε φωτογραφίες – που είναι αδιάψευστος μάρτυρας της «περιποίησης» που παρείχε στο σκυλί ο ιδιοκτήτης του – και πρόσφερε σ’ αυτό το πλάσμα τροφή και νερό έως ότου η Αστυνομία κινητοποιηθεί.

SkylosKalampakaSkeletomenos (1)

Το ζώο ήταν δεμένο μέσα σ’ αυτό το κτίριο χωρίς τροφή, νερό, στέγη.

Μάλιστα όπως μας εξήγησε στο χώρο που το ζώο ήταν δεμένο δεν υπήρχαν κόπρανα όχι μόνο γιατί ο σκυλί αφού δεν έτρωγε δεν αφόδευε αλλά είναι βέβαιο ότι από την πείνα του θα τρεφόταν και με αυτά…

Ο κ. Κτενάς καθώς τότε οι αστυνομικοί είχαν αδιαφορήσει για όσα τους είχε καταγγείλει πήγε στις 29 Ιουλίου του 2013 στην Εισαγγελία Τρικάλων κρατώντας τον νόμο αν χείρας και ζήτησε από την αρμόδια εισαγγελέα – αφού τις έδειξε τις φωτογραφίες – να εφαρμόσει τον νόμο.

SkylosKalampakaSkeletomenos (5)

Το ζώο δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου και του ακινήτου, που απουσίαζε στο εξωτερικό για 39 ημέρες όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν συνελήφθη τότε στο πλαίσιο του αυτοφώρου γι’ αυτό και η δίκη του έγινε δύο χρόνια αργότερα. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι – η μικρότερη δυνατή – δηλαδή ένα έτος ποινή φυλάκισης εξαγοράσιμο, καθώς επειδή είχε καταδικαστεί για άλλη υπόθεση η ποινή δεν μπορούσε να είναι με αναστολή, και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

SkylosKalampakaSkeletomenos (2)

Το ζώο ήταν ουσιαστικά κρυμμένο σ’ αυτό το σημείο του βουνού αφημένο στη μοίρα του…

Ο δράστης για να δικαιολογηθεί είπε ότι είχε αναθέσει σε άλλον την φροντίδα του ζώου και εκείνος δεν το έπραξε ενώ ισχυρίστηκε ότι το σκυλί που παραμένει υπό την κατοχή του είναι τώρα μια χαρά. Η υπόθεση θα κριθεί ξανά στο Εφετείο αν ο καταδικασθείς ασκήσει έφεση.

SkylosKalampakaSkeletomenos (6)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ