ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Φαίνεται ότι τα αρρωστημένα δολοφονικά ένστικτα κάποιων δεν έχουν όρια. Τραγικό παράδειγμα η δολοφονία ενός δεσποζόμενου Λαμπραντόρ στον Αμπελώνα το οποίο κάποιοι υπάνθρωποι δηλητηρίασαν με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων.

Οργισμένος από το συμβάν ο ιδιοκτήτης του σκύλου και η οικογένειά του απευθύνουν δριμύ κατηγορώ εναντίον κάθε αρμόδιου επισημαίνοντας ότι θα αναζητήσουν με κάθε μέσο την τιμωρία των υπεύθυνων.

Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

“Τα Λαμπραντόρ, είναι από τις καλύτερες ράτσες σκυλιών στον κόσμο, ιδιαίτερα για οικογένειες με παιδιά, ανάπηρους, τυφλούς, φίλους ζώων, για παρέα και συντροφιά. Ιδίως παιδιά. Αξιογάπητα όμορφα, συναισθηματικά πανέξυπνα και με κατανόηση. Μαθαίνουν εύκολα και γρήγορα εντολές αλλά και να τις εκτελούν. Νιώθουν τον ιδιοκτήτη και τον συναισθάνονται. Μοιράζονται τα συναισθήματα των μικρών παιδιών και τα παρηγορούν. Έρχονται και ακουμπούν το κεφάλι τους στο γόνατό σου για να σου δείξουν την κατανόηση στη δυσκολία σου και το βαρύ συναίσθημα που κουβαλάς, και αναστενάζουν μαζί σου. Σου βρίσκουν τις πληγές σου και τις περιποιούνται με έναν παράξενο τρόπο, πολύ ιδιαίτερο, σαν να διαισθάνονται που πονάς χωρίς αυτό καν να φαίνεται πολλές φορές.

Αυτά όλα και πιο πολλά ακόμα και ο δικός μας, ο Κάρλο, το Λαμπρατόρ που ήταν μέλος της δικής μας οικογένειας εδώ και τρία χρόνια.

Κάποιος όμως άθλιος, ένα απόβρασμα, κουφιοκέφαλος, δειλός και επιπέδου πιο κάτω και απ τα ραδίκια, θεώρησε ότι είχε δικαίωμα να δηλητηριάσει ένα τέτοιο σκυλί, και μάλιστα μέσα στο σπίτι μας, με κοκτέιλ γεωργικών φαρμάκων και μέσα τους γυαλιά, έτσι ώστε να μην αφήσει καμία πιθανότητα επιβίωσης του ζώου. Για να καμαρώνει στον κύκλο του ότι τα κατάφερε μια χαρά

Αυτό είναι το επίπεδο της κοινωνίας που ζούμε, τι να περιμένει κανείς από αποβράσματα σαν αυτά που δεν ξέρουν τι σημαίνει σεβασμός και αξιοπρέπεια για τον συνάνθρωπο και τον εαυτό του ή ευγένεια για τα ζώα που δικαιούνται να έχουν θέση ανάμεσά μας και μαζί μας.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην αστυνομία, έγινε έρευνα και βρέθηκαν στοιχεία. Είναι θέμα χρόνου να δω ποιος είσαι. Τότε να ξέρεις, δεν θα είμαι παιδαγωγικός απέναντί σου, δεν θα σε λυπηθώ. Ούτε κι εσύ ο ίδιος καν ξέρεις γιατί το έκανες! Απόβρασμα!

Δε σημαίνει όμως ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα θα πρέπει να μείνει τόσο επιφανειακά στο ότι κάποιος ανεγκέφαλος φταίει και τελειώσαμε! Όχι.

Κατηγορώ το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, την αστυνομία  και την κάθε είδους αρχή του τόπου που κλείνει τα μάτια σε ένα τόσο μεγάλο θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά και ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Κατηγορώ κάθε πολίτη που ανέχεται την κάθε κακοποίηση και ανευθυνότητα στη μεταχείριση των ζώων.

Κατηγορώ όλους όσους αδιαφορούν για την ποιότητα της ζωής μας όταν τα ζώα εμπεριέχονται σ αυτήν! Αν συνεχίσουμε έτσι θα γίνουμε εύκολα μια κοινωνία φτηνιάρικη, ρηχή και απαίσια να ζει κάθε άνθρωπος ,με ζώα ή χωρίς, εκτός αν τα βάλουμε στη γυάλα.

Εκτός αν τα παιδιά μας δε βγαίνουν στις παιδικές χαρές για να γλιτώσουν είτε από τα επικίνδυνα αδέσποτα είτε από τις φόλες που οι επιτήδειοι ρίχνουν εκεί που παίζουν τα παιδιά μας.

Δεν κατηγορώ όμως που αγάπησα τον σκύλο μου.

Δεν κατηγορώ που δίδαξα στα παιδιά μου ν αγαπούν τα ζώα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ