ΡΟΛΟΪ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ S$2.2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!

Ένα εξαιρετικά σπάνιο ρολόι που φόρεσε Αμερικανός αστροναύτης στη Σελήνη, πουλήθηκε πάνω από US $ 1,6 εκατομμύρια (S $ 2,2 εκατομμύρια), σύμφωνα με Αμερικανικό οίκο δημοπρασιών.

Ο Dave Scott, διοικητής της αποστολής Απόλλων 15 στη Σελήνη το 1971, φόρεσε το Bulova Chronograph ρολόι στην τρίτη σεληνιακή του βόλτα με τα πόδια, επειδή το αρχικό ελβετικό Ωμέγα ρολόι του είχε καταστραφεί.

ΡΟΛΟΪΤο ρολόι αυτό ήταν το μόνο που ανήκε σε ιδιώτη, και αγοράστηκε από έναν επιχειρηματία στη Φλόριντα μέσα σε ένα φρενήρη, 12 λεπτο πόλεμο προσφορών, με κυριότερο αντίπαλο του Αμερικανού επιχειρηματία έναν Άγγλο.

Είναι το μόνο αμερικανικής κατασκευής ρολόι που φορέθηκε ποτέ στη Σελήνη, και πωλήθηκε για US $ 1.625.000 – ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις πριν από την πώληση που μιλούσαν για $ 750.000 με $ 1 εκατομμύριο.

Και οι δώδεκα άντρες που πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο φεγγάρι όλοι φορούσαν το Omega Speedmasters της NASA, τα οποία θεωρούνται ιδιοκτησία της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Αλλά μετά τη δεύτερη βόλτα του στη σελήνη, ο Scott όταν επέστρεψε στην καμπίνα του, παρατήρησε ότι υπήρχε πρόβλημα με τον κρύσταλλο του Omega. Έτσι φόρεσε το δικό του ρολόι, το Bulova.

“Μεταξύ των σημαντικών αποφάσεων που πήρα, η παρακολούθηση του χρόνου ήταν ίσως η πιο σημαντική,”  δήλωσε ο 83χρονος σήμερα Scott σε επιστολή πέντε σελίδων που συνόδευε την πώληση.

Η τρίτη αποστολή του Απόλλωνα 15 στη Σελήνη διήρκεσε τέσσερις ώρες, 49 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Το ρολόι εμφανίζει σημαντική φθορά από την έκθεση, ενώ ήταν στη Σελήνη, καθώς και από την προσθαλάσσωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ