ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Δ. Μπαμπαλής και Κ. Τσαούσης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες συναντήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με το διοικητή των νοσοκομείων της πόλης, κ. Κ. Καραμπάτσα, τον αν. διοικητή του ΓΝΛ, κ. Θ. Κουτσιανά,

το διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, κ. Απόστολο Κομνό,  τους οδοντιάτρους και στελέχη του ιδρύματος.

Αντικείμενο της συνάντησης η παραχώρηση από το νοσοκομείο προς το δημοτικό πολυϊατρείο μιας οδοντιατρικής καρέκλας για τις ανάγκες άπορων συμπολιτών και ευπαθών ομάδων που εξυπηρετούνται από τις δομές του δημοτικού πολυϊατρείου, με τη συνεργασία και του Οδοντιατρικού Συλλόγου, αλλά και εθελοντών ιατρών.

Δήμος και νοσοκομείο συμφώνησαν να εκπονήσουν και άλλες κοινές δράσεις ευαισθητοποιώντας την τοπική κοινωνία και επιστημονικούς φορείς στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός δικτύου ασφαλείας και περίθαλψης για πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Συμφώνησαν επίσης να καταγραφούν και άλλες προτεραιότητες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Δεληγιάννης ανέπτυξε το σχέδιο του δήμου για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων, ενώ ο κ. Καραμπάτσας επανέλαβε τη δέσμευση των νοσοκομείων της Λάρισας για ανοιχτές πόρτες τόσο για θέματα υγείας όσο και για θέματα πρόληψης, εμβολιασμών κλπ. υποστηρίζοντας με έμφαση πως κανείς πολίτης δε πρέπει να νοιώθει αποκλεισμένος από τις υπηρεσίες υγείας, όποια κι αν είναι η οικονομική και κοινωνική του κατάσταση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ