ΟΙ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Ανακοίνωση με την οποία δίνουν τη δική τους εξήγηση για την πολυδιάσπαση της ΕΛΜΕ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο στη Λάρισα, εξέδωσαν τα μέλη της ΕΛΜΕ εξαπολύοντας επίθεση στις άλλες παρατάξεις. Στην ανακοίνωση που αποτελεί ουσιαστικά και απάντηση στο σχετικό σχόλιο του paidis.com αναφέρονται τα εξής:

“Μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου γίναμε για ακόμη μία φορά μάρτυρες της πρακτικής των παρατάξεων ΔΑΚΕ -ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΠΕΚ στο σωματείο.

Η καθεμία για τους δικούς της μικροπολιτικούς και μικροπαραταξιακούς λόγους συναίνεσαν στο να βγει ένα κείμενο-απόφαση του Δ.Σ. που από τη μία μεριά «προσπερνά»  τα 40 χρόνια διακυβέρνησης από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και από την άλλη ΔΑΚΕ-ΠΕΚ  σε κάθε «ευκαιρία»   ψηφίζουν κείμενα  ακόμη  και «για ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ»!. Η υποκρισία αυτών των παρατάξεων σε όλο της το μεγαλείο!

Δυστυχώς γι’ αυτές, στα σωματεία και στα συνδικάτα η ενότητα δε χτίζεται ούτε όταν προτείνονται κείμενα, για οποιοδήποτε ζήτημα, με απόλυτη παραταξιακή και κομματική άποψη, ούτε πολύ περισσότερο όταν συγκυριακά ψηφίζονται από ετερόκλητες παρατάξεις. Και τελικά ούτε αξία έχουν ούτε προσφέρουν κάτι στο κίνημα. (Πραγματικά απορούμε! Μα και η ΔΑΚΕ ενάντια στην Ε.Ε.; Αυτό θα το θυμούνται οι συνάδελφοι για πολύ καιρό).

Για το κάλεσμα σε συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις εκδηλώσεις για τα Πολυτεχνείο θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τα εξής:

Ήταν γνωστό στο Δ.Σ.  ότι θα γίνουν 2 ξεχωριστές συγκεντρώσεις-πορείες, από το Δήμο και από το ΠΑΜΕ. Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ με τη γνωστή διασπαστική τους τακτική πρότειναν να συμμετέχουμε σε 3η ξεχωριστή συγκέντρωση που όπως είπαν θα καλούσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν τελικά σε αυτό αν και ως ΣΥΝΕΚ καταθέσαμε τον προβληματισμό μας για τη πολυδιάσπαση αυτή. Όμως, μέχρι την Παρασκευή 13/11 δεν είχε βγει κανένα κάλεσμα από φοιτητικούς συλλόγους. Για το λόγο αυτό οι ΣΥΝΕΚ επανεκτιμώντας την κατάσταση καλέσαμε τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ. να βγάλουμε κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν χωρίς όμως να τους καλούμε σε συγκεκριμένη συγκέντρωση-πορεία, θεωρώντας το πιο δημοκρατικό ,μιας και θα υπήρχαν σε όλες εκπαιδευτικοί-φοιτητές-μαθητές. Στην πρότασή μας αυτή οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ επέμεναν  ότι υπάρχουν αποφάσεις φοιτητών και οι ΔΑΚΕ-ΠΕΚ κωλυσιεργούσαν να απαντήσουν.  Τελικά τη Δευτέρα 16/11 αργά το βράδυ, υπήρξε  απόφαση μόνο του τμ. Βιοχημείας από τους 35 συλλόγους φοιτητών στην οποία δήλωσε συμμετοχή και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και η ανοιχτή συνέλευση αναρχικών. Ο λόγος της επιμονής των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ είναι προφανής. Θέλουν να στηρίξουν τον τρίτο πόλο που προσπαθεί να δημιουργήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ(Δεν έκαναν το ίδιο και στην απεργία της 12-11-2015 με την τρίτη συγκέντρωση;) . Θεμιτό ως παράταξη να κάνουν ότι θεωρούν καλύτερο  ,αλλά  αυτό δε μπορεί να γίνει με διάφορους  τακτικισμούς σε βάρος ενός ολόκληρου σωματείου.

Τελικά, μετά από συνεννόηση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΔΑΚΕ-ΠΕΚ βγήκε κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία μαζί με τους φοιτητές. Επαναλαμβάνουμε πως φοιτητές θα υπήρχαν και στις 3 πορείες. Ότι καταλαβαίνετε εσείς καταλαβαίνουμε και εμείς. Και σα να μην έφτανε αυτό το αλισβερίσι μεταξύ των τριών, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ θεώρησαν σκόπιμο να εμφανίσουν το πανό της ΕΛΜΕ στη δική τους πορεία. Είναι πλέον προφανές πως οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ θεωρούν πως εκπροσωπούν όλους τους εκπαιδευτικούς και γι’ αυτό τους καπελώνουν. Από την άλλη μάθαμε πως η ΔΑΚΕ η οποία εθεάθη στη συγκέντρωση Δήμου-ΑΔΕΔΥ ήταν παρούσα και στη συγκέντρωση με τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ( σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία). Μήπως μπορούν να μας ενημερώσουν αν ήταν και στην πορεία του ΠΑΜΕ;;

Καταλήγοντας, δική μας θέση και προσπάθεια ήταν και είναι  να υπάρχει μια συγκέντρωση και πορεία στην οποία να συμμετέχουν με τα δικά τους μπλοκ οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα συνδικάτα και οι διάφορες οργανώσεις. Κάθε διασπαστική λογική μας βρίσκει αντίθετους. Αφήνουμε τις παρατάξεις αυτές να είναι συμμέτοχες στη διάσπαση του κινήματος. Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο…”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ