Η ΙΝΔΙΑ ΝΙΚΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΕΝΤΡΑ!

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ινδίας προωθεί ένα νέο σχέδιο με σκοπό την ταυτόχρονη αντιμετώπιση δύο μεγάλων προβλημάτων της χώρας, την ανεργία των νέων και την κακή ποιότητα του αέρα.

Η αποψίλωση των δασών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που μας επηρεάζει άμεσα και έχει ως αποτέλεσμα βαθιές συνέπειες στη διαμόρφωση του κλίματος αλλά και της γεωγραφίας. Το πρωτότυπο αυτό το σχέδιο προβλέπει την πρόσληψη έως και 300.000 νέων για τη φύτευση δύο δισεκατομμυρίων δέντρων κατά μήκος των εθνικών οδών της χώρας.

«Το συνολικό μήκος των εθνικών οδών της χώρας είναι περίπου 100.000 χιλιόμετρα. Ζήτησα από τους αρμόδιους υπαλλήλους να καταρτίσουν ένα σχέδιο για τη φύτευση δύο δισεκατομμυρίων δέντρων κατά μήκος αυτών των οδών, το οποίο με τη σειρά του θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους ανέργους, και θα συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Νιτίν Τζαϊράμ Γκαντκάρι.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη Βρετανών επιστημόνων, τα φύλλα των δέντρων μπορούν να προσλάβουν ένα σημαντικό ποσοστό της ρύπανσης από σωματίδια. Οι ερευνητές μέτρησαν την ατμοσφαιρική ρύπανση σε ορισμένο αριθμό σπιτιών στο Λάνκαστερ με τη χρήση συσκευών παρακολούθησης σκόνης, και κατόπιν ανέλυσαν τα δείγματα που συλλέχθηκαν με μία ειδική μαγνητική τεχνική που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις συγκεντρώσεις των σωματιδίων σιδήρου.

Η ερευνητική ομάδα στη συνέχεια τοποθέτησε 30 σημύδες μπροστά από κάποια από τα σπίτια και μετά από 13 ημέρες διαπίστωσαν ότι η συγκέντρωση μεταλλικών σωματιδίων μειώθηκε από 52 έως 65 τοις εκατό και η σκόνη κατά 50 τοις εκατό. Η εξέταση των φύλλων των σημύδων με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης επιβεβαίωσε ότι οι τριχωτές επιφάνειες παγιδεύουν τα μεταλλικά σωματίδια, τα οποία πιθανότατα είναι το προϊόν καύσης και φθοράς φρένων από τα οχήματα που περνούν έξω από τα σπίτια.

typosthes.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ