ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ευχαριστήρια επιστολή προς τη βουλευτή νομού Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άννα Βαγενά για την παρουσία και  ενεργό συμμετοχή της στη βράβευση των μαθητών από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας,

απέστειλαν η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 4ου δημοτικού σχολείου Λάρισας. Στην επιστολή αναφέρουν:

“Η διευθύντρια, το διδακτικό προσωπικό αλλά και οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν εκ βαθέων την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Λάρισας και γνωστή ηθοποιό κ. Άννα Βαγενά για την παρουσία της στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας,το Σάββατο 21Νοεμβρίου 2015.

Η κ. Βαγενά όχι μόνον ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόταση της διεύθυνσης του σχολείου προκειμένου να μετάσχει στην εκδήλωση, αλλά και τίμησε ιδιαίτερα τους παριστάμενους συμπολίτες της απονέμοντας τα βραβεία στους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου και του Δημοτικού Σχολείου Κιλελέρ.

Απευθυνόμενη με ιδιαίτερη συγκίνηση στους μαθητές και δασκάλους των δύο σχολείων, υπογράμμισε ότι τα νιάτα αυτού του τόπου είναι η μόνιμη σκέψη της και ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτά είναι ο πρώτιστος σκοπός της πολιτικής και κοινωνικής της δράσης.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η ιστορία των σχολείων της πόλης αλλά και ευρύτερα η ιστορία της περιοχής της Λάρισας πρέπει να διασωθεί αλλά και να διαδοθεί στους νέους.

Για παράδειγμα, ανάφερε η βουλευτής, οι μαθητές της Λάρισας αλλά και τα παιδιά από το Κιλελέρ δεν γνωρίζουν την ιστορία του ελληνικού αγροτικού κινήματος, τον Μαρίνο Αντύπα και την εξέγερση των κολίγωντου 1910 που αποτελούν μοναδικά γεγονότα στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Γι’ αυτό, όπως έκανε γνωστό στους παρευρισκόμενους, μαζί με τον Δήμαρχο Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Β. Βισβίκη, έχει αφιερώσει τις προσπάθειές της στην ίδρυση τουδιαδραστικού-εκπαιδευτικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος με έδρα το Κιλελέρ και έχει ήδη πραγματοποιήσει επανειλημμένες επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία για τη χρηματοδότηση του έργου.«Για να μάθουν τα παιδιά της Λάρισας την ιστορία τους μέσα από ένα ζωντανό μουσείο», κατέληξε η κ. Βαγενά.

Μαθητές και δάσκαλοι των δύο σχολείων εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους γι’ αυτή την πρωτοβουλία και δήλωσαν ότι θα την υποστηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Από τη μεριά τους, διεύθυνση, δάσκαλοι και μαθητές στο 4ου Δημοτικού Σχολείου θέλουν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Λαρισαία βουλευτή που ποτέ δεν ξεχνά ούτε την ιδιαίτερη πατρίδα της ούτε και τα παιδιά αυτού του τόπου, αλλά τα στηρίζειμε αγάπη και αμεσότητα”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ