ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Στη Λάρισα θα βρίσκονται από αύριο οι κορυφαίοι στον τομέα της ηπατικής χειρουργικής στο πλαίσιο διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του ΠΓΝΛ με πρωτοβουλία της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κλινική του Λίβερπουλ.

«Στόχος της διημερίδας είναι η επιμόρφωση του ακροατηρίου πάνω σε δύσκολα νεοπλάσματα και παθήσεις του ήπατος αλλά και η έναρξη για κοινά ερευνητικά πρωτόκολλα και η διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής και συνεργασίας πάνω σε καινούργιες θεραπείες και έρευνες πανελλαδικά», τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής Κων/νος Τεπετές.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία ο κ. Τεπετές έκανε λόγο για αύξηση των ηπατικών καρκίνων λόγω αύξησης της ηπατίτιδας (τύπου Β και C), ενώ όπως τόνισε το ΠΓΝΛ είναι σε θέση να αντιμετωπίσει χειρουργικά τα περιστατικά «και λόγω του ιατρείου πρώιμης και έγκυρης διάγνωσης 1 στους 2 ασθενείς γίνεται καλά».

«Η συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για τις μεταμοσχεύσεις ήπατος αλλά και οι εναλλακτικές μορφές θεραπείας που εφαρμόζονται στο ΠΓΝΛ(καταστροφή όγκων με ραδιοκύματα, χημειοθεραπείες απευθείας στο ήπαρ κλπ) προσφέρουν στους ασθενείς σημαντική παράταση ζωής» κατέληξε ο κ. Τεπετές, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγωνία του για το χαμηλό ποσοστό «δωρητών» στη χώρα μας.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί η διαδραστική επικοινωνία που θα εφαρμοσθεί κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων της διημερίδας, αφού το ακροατήριο θα μπορεί να έρθει σε επαφή με τους εισηγητές για όλα τα θέματα του συμποσίου, το οποίο μεταξύ άλλων θα τιμήσει με την παρουσία του και ο διακεκριμένος Βρετανός καθηγητής G. Poston.

Οι εργασίες της διημερίδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, στις 16.30 το απόγευμα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ