Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: 24ΩΡΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανακοίνωση – κάλεσμα συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στη γενική απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου, εξέδωσε το Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

“Με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων, η συγκυβέρνηση προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους ,στους συνταξιούχους  και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και η κάλυψη των αναγκών από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για όσους μπορούν να καταφύγουν σ” αυτές, διευρύνοντας έτσι τις ανισότητες και τις αντιθέσεις.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, την πρόνοια και την αυτοδιοίκηση.

Kαλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική  Απεργία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 , καθώς και στην  απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Ταχυδρομείου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ