ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Με σύνθημα «Δίνουμε το χέρι στο συνάνθρωπο την ώρα που δοκιμάζεται και δείχνουμε έτσι τη συμπαράστασή μας», οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου πήραν την πρωτοβουλία για συγκέντρωση βοήθειας που θα δοθεί στους πρόσφυγες που βιώνουν μία άκρως δραματική εμπειρία αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον μακριά από τις πατρίδες τους.

Το κάλεσμα απευθύνθηκε σε όλα τα σχολεία του δήμου Τυρνάβου που συμμετέχουν στη δράση.

Σε ανακοίνωσή τους μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου αναφέρουν:

“Παρακολουθώντας όλο αυτόν τον καιρό το δράμα των προσφύγων, οι οποίοι επιχειρούν με κίνδυνο της ζωής τους να διαφύγουν τον ατέρμονα εμφύλιο πόλεμο, που μαστίζει τη χώρα τους, το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου αποφάσισε να οργανώσει, σε συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου και τα σχολεία της περιοχής του, μεγάλη αποστολή βοήθειας για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στα νησιά μας.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και ασυγκίνητοι. Αντιθέτως, μένοντας πιστοί στον μορφωτικό και  παιδαγωγικό μας ρόλο οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας για το μείζον αυτό ζήτημα, που αφορά την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, να τους εμφυσήσουμε αισθήματα αλληλεγγύης και  να τους δείξουμε ότι εκείνο που προέχει, αυτή τη δύσκολη για όλους μας περίοδο, είναι να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει το μίσος και ο φόβος. Ακόμη να διεκδικήσουμε τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού οράματος και βέβαια, να τους καλέσουμε να συνδράμουν, όπως μπορεί καθένας,  σε ανθρώπους που έχουν τούτη την ώρα ύψιστη ανάγκη.

Για τον λόγο αυτό, ζητήσαμε από  κάθε σχολείο ( Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ), του Δήμου Τυρνάβου να συγκεντρωθούν από τους μαθητές βασικά είδη ,ώστε να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες της μεγάλης προσφυγικής ροής στην πατρίδα μας.

Η συγκέντρωση των παρακάτω υλικών θα γίνει στα σχολεία μέχρι 30/11/2015 και στο Δήμο Τυρνάβου μέχρι 10/12/2015 .

Τα είδη πρώτης ανάγκης που ζητούνται κυρίως είναι:

  • Ρούχα ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, βρεφικά (αδιάβροχα, ζεστά μπουφάν, αντιανεμικά, ισοθερμικά, αρκεί να είναι καθαρά, σε καλή κατάσταση ή καινούργια. Επίσης εσώρουχα ,κάλτσες , γάντια , κασκόλ, σκουφιά
  • Παπούτσια ίσια όλων των ηλικιών (αθλητικά ,μπότες, μποτίνια , πεζοπορίας. Ιδιαίτερη ανάγκη σε ανδρικά παπούτσια! )”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ