ΝΕΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: KUNG FU ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (VIDEO)

Μια διαφορετική πινελιά σε ένα κλασικό άθλημα βάζουν οι Κινέζοι, ανοίγοντας μια ακαδημία ποδοσφαίρου που θα συνδυάζει Shoalin kung fu με το ποδόσφαιρο σε μια προσπάθεια να παράγουν δεξιοτέχνες ποδοσφαιριστές στην Κίνα.

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες νέοι σπουδαστές Shaolin, εκπαιδεύονται στην ιστορική Σχολή Πολεμικών Τεχνών Shaolin Tagou, στη Dengfeng, της Κίνας.

Φέτος, η εκπαίδευση έχει διαφορετικό χαρακτήρα, καθώς η σχολή βάζει 100 από τους καλύτερους μαθητές της σε μια κυβερνητική ακαδημία, όπου συνδυάζονται η κατάρτιση στο Shaolin Kung Fu και η προπόνηση στο ποδόσφαιρο.

Στόχος είναι η δημιουργία καλύτερων ποδοσφαιριστών σε εθνικό επίπεδο μέσω της κατάρτισης φοιτητών που είναι ήδη σωματικά και ψυχικά έμπειροι χάρη στο kung fu.

Ο Zhang Wenshen, διευθυντής του γραφείου αθλητισμού της κυβέρνησης στη Henan, είπε, «αυτό είναι μια τολμηρή απόπειρα από την επαρχία για να φέρει το Shaolin Kung Fu στο ποδόσφαιρο ώστε και να εμβαθύνουμε τις μεταρρυθμίσεις στο ποδόσφαιρο, και να προωθήσουμε την κινεζική πολεμική τέχνη.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ