Σ. ΔΑΝΕΛΛΗΣ: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΓNΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Σε μια σοβαρή καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπήρξε άγνοια από την πλευρά της κυβέρνησης κατά την νομοθέτηση της διάταξης, για τη φορολόγηση του κρασιού αφού ακόμη και ο αρμόδιος   υπουργός   δεν   γνώριζε   τίποτα   για   το συγκεκριμένο  ζήτημα, προχώρησε χθες στην ομιλία του σε εκδήλωση στον Τύρναβο ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης.

Ο κ. Δανέλλης επεσήμανε επίσης, ότι η χώρα μας είναι η μοναδική στην ΕΕ που δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή βασικών  ζητημάτων της  νέας ΚΑΠ και  δεν έχει παρουσιάσει   ένα   σχέδιο   οργάνωσης   του   αγροτικού   τομέα.   Η   Ελλάδα   απορροφά κονδύλια από την ΕΕ, ώστε το υπουργείο να μπορεί να παίξει έναν καθοδηγητικό και συμβουλευτικό   ρόλο,   τον   οποίο   όμως   σε   καμία   περίπτωση   δεν   επιτελεί.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο κ.   Παπράς ο οποίος τόνισε  ότι   το  ποσό   που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει η κυβέρνηση είναι γύρω στα 82εκ.€, που θα μπορούσε κάλλιστα να βρεθεί και από άλλες πηγές. Επιπλέον υποστήριξε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να   το  συγκεντρώσει  για   πρακτικούς  λόγους,   επιδεικνύοντας   άγνοια   τόσο   για   την δυνατότητα   είσπραξης   του   συγκεκριμένου   ποσού,   όσο   και  των   επιπτώσεων   στον ελληνικό αμπελώνα. Η ίδια άγνοια είναι εμφανής και όσον αφορά την απαγόρευση φύτευσης  νέων   αμπελώνων,  η   οποία   έληγε  το  2015   και  η  χώρα  μας  δέχθηκε   να παραταθεί, ικανοποιώντας τα συμφέροντα των τριών μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών- παραγωγούς κρασιού, Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας, επιλέγοντας να κρατήσει ένα δυναμικό   και   ανερχόμενο   κομμάτι   του   πρωτογενούς   τομέα   όπως   η   αμπελουργία καθηλωμένο.

Στην παρέμβασή   του   ο   κ.   Γούλας,   τόνισε   την   ανάγκη   η   χώρα   μας   να   επενδύσει   στο συγκριτικό  πλεονέκτημα   της   ποιότητας   που   έχει,  πιστοποιώντας   τα   αγροτικά   μας προϊόντα ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την μοναδική βιοποικιλότητα της χώρας μας.

Κλείνοντας   την   εκδήλωση,   ο   βουλευτής   Λάρισας   με   το   Ποτάμι,   κ.   Κώστας Μπαργιώτας, ανέδειξε την σημασία αυτών των εκδηλώσεων και του διαλόγου μεταξύ μελών της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγικών φορέων. Ο στόχος τόνισε, είναι η συμμετοχή   και   η   κατάθεση   συγκεκριμένων   προτάσεων   που   θα   βοηθήσουν   στην διατύπωση ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου για την χώρα. Επιπλέον, τέτοιες εκδηλώσεις μπορούν να αποτελέσουν ένα νέο τρόπο συμμετοχής των πολιτών στα κοινά  μακρυά από κομματικές αγκυλώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ