Ο ΤΙΡΑΜΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΕΡΙ ΤΟΥ…

Για να ξεφύγουμε λίγο από τους φόρους, τα χαράτσια, τα κόκκινα δάνεια και γενικότερα από όλη αυτή τη ”καταχνιά” πού περιβάλλει τον δυστυχή νεοέλληνα, θα σας αφηγηθώ γραπτά μία εύθυμη αστυνομική ιστορία που συνέβη προ αρκετών ετών.

Οι αξιωματικοί της Ασφαλείας είχαν μία πληροφορία ότι ένα απομεσήμερο θα γινόταν αγοραπωλησία ινδικής κάνναβης (χασίς) στο ποτάμι κάτω από την γέφυρα από ένα βαπορέμπορο, γνωστό στη πιάτσα ως «Τιραμόλας».

Για τον λόγο αυτό οργανώθηκε μία ομάδα της δίωξης ναρκωτικών με επικεφαλής αξιωματικό, για να παρακολουθήσει την υπόθεση και να δράσει, συλλαμβάνοντας τον διακινητή και τα υπόλοιπα… ”φιλαράκια”.

Πραγματικά η ομάδα αυτή έφθασε έγκαιρα στο σημείο με κάλυψη και με μυστικότητα ακροβολίσθηκε στα επίκαιρα σημεία και περικύκλωσε τον χώρο της αναμενόμενης συναλλαγής αναμένοντας τον ”τιραμόλα”. Εκεί λοιπόν καλυπτόμενοι πίσω από τις φυλλωσιές των δένδρων και των θάμνων, αντίκρισαν δύο άνδρες και μία γυναίκα καθισμένους στο έδαφος που συζητούσαν καπνίζοντας χασίς.

Οι διάλογοι ήταν απολαυστικοί, με… απόψεις για την πολιτική, τα κοινωνικά, την εκκλησία και το ποδόσφαιρο.

<< –Ρε Ιζαμπέλα ποιά ήταν αυτή η γκομενάρα πού σας είδα χθες στου………… πολύ παιδί ρε Ιζαμπέλα. Έχει κανένα γκόμενο, η είναι ρέστη ;

–[Ιζαμπέλα]. Να μη σε ενδιαφέρει ρε ”Χάμιλτον”, δεν είναι του πεταματού,είναι εξαδέλφη μου και δεν είναι στο συνάφι, είχε γκόμενο και τον …απέλυσε. Άντε ”σνίφα” καμιά καλή τζούρα τώρα και τράβα σε εκείνη την ξεκ…………. που νταραβερίζεσαι.

–[Χάμιλτον] Άσχετο. Δεν μου λες ρε «δυσκοίλιε Γωγουλίνο» πάμε γήπεδο το απόγευμα ;Γουστάρω ρε, πάμε για πρωτάθλημα ρε, ας κερδάμε και σήμερα και εγώ θα πάω στον παπά………… να εξομολογηθώ.

— [Δυσκοίλιος Γωγουλίνος]. –Τι λες ρε σύ θα εξομολογηθείς ; Και τι θα πεις ρε, ότι μαστουρώνεις;

[Χάμιλτον].–Ναι ρε με καταλαβαίνει. Λες να είναι δικός μας; Προχθές που τον είδα στο δρόμο μου είπε, ”Γωγουλίνο” έλα να σε εξομολογήσω τέκνο μου.—

[Χάμιλτον]. Σε είπε ρε τέκνο μου, η τεκνό μου Γωγουλίνο; Ακούς Ιζαμπέλα;  Καλά έχεις πλάκα, είσαι και …..ΠΑΣΟΚ ρε μ………. που πάς ρε;

[Γωγουλίνος].Ναι ρε μ……. εσύ με τη Ν.Δ. και όλους τους φλώρους που τραγουδάγατε ”ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Ν.Δ. Τι γέλιο ρε και τα τσιμέντα της πλατείας γελάγανε ρε.

Εμείς έχουμε και μάγκες και ρίχνουν και τις ζεμπεκιές άμα λάχει ρε. Έχετε εσείς, Άκη, Μένιο, Σαλταπίδα

— [Χάμιλτον]. Ποιό λαμόγιο ρε είναι αυτό, δεν το έχω ακουστά–[Ιζαμπέλα].Βγάλτε τώρα τον σκασμό ρεμάλια γιατί ακούω να έρχεται ο ”Τιραμόλας”.

[Τιραμόλα].Γειά-χαρά ρε. Comme sta, benissimo ?

[Iζαμπέλα].–Κόψε τις,,,,,,,,,,,,,,,Τιραμόλα που θες να μας παραστήσεις και τον….Γκαστόνε και άντε φέρε το ”πράμα’ ‘όπως τα συμφωνήσαμε.

[Τιραμόλα]–Εντάξει μανδάμ, ότι πεις. Την ώρα της συναλλαγής οι αστυνομικοί ξεπετάχθηκαν σαν ….νίντζα από τις φυλλωσιές και συνέλαβαν επί τόπου Ιζαμπέλα, Χάμιλτον και δυσκοίλιο Γωγουλίνο. Ο Τιραμόλα όμως σαν αίλουρος ξέφυγε και έπεσε ….με αυτοθυσία σαν τον ναυαγό στο ποτάμι. Οι αστυνομικοί τον απέκλεισαν στη μέση του ..”Ιορδάνη” ποταμού και τον καλούσαν να βγει έξω.

–<<Έλα Τιραμόλα βγές έξω γιατί θα τσουτσουριάσεις. Εμείς θα σε περιμένουμε μέχρι να πουντιάσεις, άσε που θα καλέσουμε την Πυροσβεστική να σε ”ψαρέψει”. Δεν έχει πλέον νόημα να πας στον πάτο και θα χάσεις και την Σβετλάνα….γιατί τώρα τελευταία την πλευρίζει εκείνος ο ξινός ο παπατζής που τον λέτε ”Αρκούδος”, τον ξέρεις .

[Τιραμόλα].–Καλά-καλά κύρ-διοικητά, θα βγω με μία συμφωνία. Δεν θέλω να με ανακρίνει ο ”Μπαμπούλας”, πολύ κ………..παιδο ο ”μπατσομπαμπούλας”.

–Καλά έλα τώρα και δεν θα σε ανακρίνει ο ”μπαμπούλας”. Είναι σε άδεια.

[Τιραμόλα]–Ευτυχώς, γιατί την άλλη φορά τον είχα βρίσει και μου είπε ότι αν με ξαναπιάσει θα με……………. Θέλω και τον δικηγόρο μου……… Την επομένη η παρέα πήρε την άγουσα για τον εισαγγελέα.

Άλλες εποχές τότε, πιό ανθρώπινες, περισσότερο ”ρομαντικές”, άλλα ”ήθη”, άλλες συμπεριφορές, σε σχέση με το σήμερα, ακόμη και στον κόσμο των παρανόμων…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ