Δ. ΒΙΤΣΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Με ομιλία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και επαφές με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό ξεκίνησε τη Δευτέρα η διήμερη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα στη Λάρισα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜιλώντας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σε αίθουσα του 4ου δημοτικού σχολείου Λάρισας ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στην κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, έκανε λόγο για πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση από τα ΜΜΕ «διότι πλέον η Αριστερά δεν διεκδικεί αλλά είναι σε θέση κυβερνητικής εξουσίας και κάποιοι εκνευρίζονται», ενώ ειδική αναφορά έκανε στο προσφυγικό, τη Ρωσοτουρκική κρίση αλλά και την τρομοκρατία.

Ειδικότερα για το προσφυγικό ο κ. Βίτσας ανέφερε πως η Ελλάδα δέχεται τεράστια πίεση από τις προσφυγικές ροές και πρέπει να βρεθεί γρήγορα μια ευρωπαϊκή και ευρωτουρκική λύση, αφού «δείχνουμε ως χώρα το ανθρώπινό μας πρόσωπο αλλά δεν θα γίνουμε εξιλαστήριο θύμα της Ευρώπης».

«Το διεθνές περιβάλλον μπολιάζεται με το φόβο της τρομοκρατίας, ενώ η Ρωσοτουρκική διαμάχη προκαλεί εκνευρισμό στην περιοχή με της Ελλάδα να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανησυχία τις εξελίξεις», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Βίτσα ο οποίος ξεκαθάρισε πως « συνομιλίες με τον ISIS φυσικά και αποκλείονται, με την Ελλάδα να παίζει το ρόλο του εγγυητή της σταθερότητας στην περιοχή ώστε να ξεπεραστεί η κρίση Ρωσίας-Τουρκίας».

Τα σύγχρονα προβλήματα δεν μπορούν να λύνονται με παλιούς τρόπους υπογράμμισε ο κ. Βίτσας εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για τα «εντός» συνόρων τονίζοντας πως «πλέον συζητάμε για νέες αγωνίες και νέες μάχες και μόνο με πίστη, ενότητα και γνώση των πραγματικών εχθρών μας θα εξαρτηθεί από εμάς αν θα τα καταφέρουμε», περιγράφοντας ένα δύσκολο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα τόσο λόγω της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθήθηκαν όσο και λόγω των εξελίξεων στο διεθνές περιβάλλον.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος, ο γ.γ του υπουργείου Γ. Ταφίλης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ  Μαβίδης και Μπατζανούλης, ο πρώην βουλευτής Δ. Γελαλής, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές κλπ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ