ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κάλεσμα, συμμετοχής σε σύσκεψη αύριο στις 7 μ.μ.σε αίθουσα του ξενοδοχείου Μέτροπολ της Λάρισας απευθύνουν με επιστολή τους οι καθηγητές μέλη της ΕΛΜΕ που ανήκουν στις Παρεμβάσεις αλλά και καθηγητές που στην πλειοψηφία τους διαφώνησαν με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησαν από τις ΣΥΝΕΚ,  θέλοντας

όπως υποστηρίζουν ενόψει των εκλογών στην ΕΛΜΕ να δημιουργήσουν έναν ισχυρό πόλο που θα αλλάξει ριζικά το ρόλο του σωματείου.

Στο κάλεσμα που οι εμπνευστές της συνάντησης χαρακτηρίζουν “Κάλεσμα Αντίστασης-Ρήξης και Ανατροπής” αναφέρονται τα εξής:

“Εδώ και πολλά χρόνια βιώνουμε την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιώντας το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ετοιμάζεται για νέα εφόρμηση στις όποιες μισθολογικές και  συνταξιοδοτικές κατακτήσεις μας  έχουν απομείνει.

Απέναντι στους 1,5 εκατομμύριο ανέργους από τους οποίους μόνο το 1/10 παίρνει το επίδομα ανεργίας, με το συνταξιοδοτημένο τμήμα της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων λαϊκών στρωμάτων να ζει στα όρια ή και κάτω από τα όρια της φτώχειας, με τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων να αμείβεται με μισθούς πείνας κοντά στον κατώτατο ή στη ζώνη λίγο πάνω απ’ αυτόν, με την ελαστική και «μαύρη» εργασία να θερίζουν, με το στρώμα των εργαζόμενων φτωχών να επεκτείνεται, με τις εργασιακές σχέσεις κατεδαφισμένες και την εργοδοτική αυθαιρεσία να έχει απογειωθεί , η  μόνη  λύση  είναι  ο  οργανωμένος  αγώνας  με  ένα  πλατύ  μέτωπο  εργαζομένων.

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τα χρέη που μας φόρτωσαν. Εκφράζουμε κάθετη άρνηση πληρωμής του.  Ρήξη με την  Ε.Ε, ανθρωποφάγο μηχανισμό του κεφαλαίου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα  συμπορευτήκαμε στους αγώνες χωρίς προαπαιτούμενο την κοινή ιδεολογική-πολιτική ταυτότητα.Δώσαμε νικηφόρες μάχες ενάντια στην αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση και τη διαθεσιμότητα-απόλυση εκπαιδευτικών.

Όλοι εμείς καλούμε σε μια πλατιά σύσκεψη– μπροστά στιςεκλογές για το σωματείομας- την Τρίτη  8 Δεκέμβρη στο ξενοδοχείο “Μετροπόλ” στις 7.00 μ.μ. Να μετρήσουμε τα βήματά μας,και όχι απλά να στηρίξουμε το σωματείο, αλλά να το «ξαναφτιάξουμε» πάνω σε άλλη βάση, δείχνοντας σε μια άλλη κατεύθυνση: ταξική, αγωνιστική, μαζική, με δημοκρατική λειτουργία, δίπλα στο λαό και στα παιδιά του. Ένα σωματείο που ενώνει, σκέφτεται, αγωνίζεται και νικά. Ένα συνδικαλισμό που ψηλώνει το συλλογικό μπόι των ανθρώπων και δεν κονταίνει την ελπίδα τους, εξαργυρώνοντάς τη στα χρηματιστήρια της εξουσίας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ