ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Πρόσκληση σε συνάντηση με θέμα τη δημιουργία Μαθητικού Στεκιού στη Λάρισα απευθύνει σε εκπροσώπους των Συμβουλίων των Μαθητικών Κοινοτήτων της Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου, ο Δήμος Λαρισαίων και ειδικότερα ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας κ. Αλέξης Μπατζιανούλης.

Ειδικότερα, στην σχετική πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί μαθητές, σας στέλνω την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία Μαθητικού Στεκιού στην πόλη μας. Στόχος της πρότασής μας είναι να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σας.

Αγαπητοί μαθητές, σ’ αυτή τη γενικότερη προσπάθειά μας εντάσσεται και η δημιουργία του Μαθητικού Στεκιού. Θέλουμε να διαμορφώσουμε μαζί σας ένα χώρο για σας, τους μαθητές.

Αυτός ο χώρος ελπίζουμε ότι θα καλύψει κάποιες από τις ανάγκες σας.

Συγκεκριμένα :

1.Χώρο συνάντησης, διαλόγου και επικοινωνίας των μαθητών των Σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης. Από αυτό το χώρο θα μπορούν να αρχίζουν μια σειρά από πρωτοβουλίες και δραστηριότητες των μαθητών και των Μαθητικών Κοινοτήτων τους που οι ίδιοι θα αποφασίζουν .

2.Χώρο δημιουργικής έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στόχος η δημιουργία ομάδων μαθητών ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Συγκεκριμένα :

α.Μουσικά σχήματα

β.Θεατρικές ομάδες

γ.Ομάδες χορού

δ.Ομάδες κινηματογράφου, video, φωτογραφίας

ε.Ομάδες εικαστικών

στ.Λογοτεχνικοί Όμιλοι

ζ.Ομάδες για μοντέλα κατασκευές, μαστορέματα .

3.Χώρο επιστημονικής έρευνας στις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες. Η μελέτη των φαινομένων της σύγχρονης πραγματικότητας που τους απασχολούν και επηρεάζουν τη ζωή τους.Στόχος η εύρεση των αιτιών που τα προκαλούν ,η διάδοση της επιστημονικής γνώσης.

Αναφέρω ενδεικτικά ορισμένα θέματα: Περιβάλλον, εγκληματικότητα και βία, ναρκωτικά, εκπαίδευση ,διαπροσωπικές σχέσεις, αθλητισμός ,τέχνη ,ψυχαγωγία .

4.Ανέβασμα του μορφωτικού επιπέδου των μαθητών με τη διοργάνωση διαλέξεων – συζητήσεων , μαθημάτων ,μορφωτικών προγραμμάτων σε τηλεόραση , διαδίκτυο κλπ.

5.Ψυχαγωγία ,επαφή με τα έργα της παγκόσμιας καλλιτεχνικής δημιουργίας:

α.Λογοτεχνία

Βιβλιοθήκη

Αφιερώματα σε λογοτέχνες

Εκθέσεις βιβλίου

β.Κινηματογράφος

Κινηματογραφικές προβολές

Οργάνωση Λέσχης

Μαθήματα Κινηματογράφου

γ.Μουσική

Διοργάνωση συναυλιών

Στούντιο μουσικής

Δισκοθήκη

Αγαπητοί μαθητές, όλες οι παραπάνω δραστηριότητες αναφέρονται ενδεικτικά. Σας Προσκαλώ σε δημιουργικό διάλογο. Περιμένω τις δικές σας προτάσεις και παρατηρήσεις. Ελπίζω ότι στο διάλογο θα συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές .»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ