ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας από την πρώτη στιγμή -τον Ιανουάριο 2015- ήταν η  αντικατάσταση των Διοικητών των νοσοκομείων. Τόσο σημαντική προτεραιότητα που απορρόφησε ολοκληρωτικά σχεδόν τη  δραστηριότητά του για 11 ολόκληρους μήνες. Τα νοσοκομεία καταρρέουν εγκαταλελειμμένα, από την ερχόμενη εβδομάδα όμως θα έχουν διοικήσεις εμπιστοσύνης.

Μετά από ένα απίθανο σίριαλ τροπολογιών, δηλώσεων, διορθώσεων και νέων τροπολογιών, τελικά το Υπουργείο κατόρθωσε μετά από ένα χρόνο σχεδόν να «ξεφορτωθεί» τους υπηρετούντες Διοικητές.  Χρειάστηκε πρώτα, μετά την ταπεινωτική αναπομπή της τροπολογίας Κουρουμπλή από την Τρόικα, να στήσει μια «αδιάβλητη επιτροπή αξιολόγησης» η οποία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έσπασε κάθε ρεκόρ αξιοκρατίας, διαφάνειας και αντικειμενικότητας στις περίφημες συνεντεύξεις των δέκα λεπτών. Κωμικές καταστάσεις, για να ξεγελαστούν οι κουτόφραγκοι που απαιτούν αποπολιτικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης.

Ακολουθεί λίαν συντόμως το δεύτερο επεισόδιο της κωμικής σειράς με τίτλο «αδιάβλητες προσλήψεις». Άρχισε ήδη και θα είναι σίγουρα συντομότατη. Έτσι κι αλλιώς, η λίστα είναι έτοιμη από το Μάιο. Φυσικά, για μια ακόμη φορά, το λογαριασμό θα τον πληρώσουμε όλοι. Αν και το Υπουργείο αρνείται να δώσει στοιχεία, οι απολύσεις οδηγούν σε αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τους απολυθέντες διοικητές. Το γνωρίζουν πολύ καλά οι υπεύθυνοι: Ο  πρόεδρος της «αδιάβλητης» επιτροπής αξιολόγησης, έχει ο ίδιος προσφύγει στα δικαστήρια και έχει δικαιωθεί και αποζημιωθεί ως παρανόμως απολυθείς το 2004.

Είναι αλήθεια πως οι Διοικητές των νοσοκομείων είχαν επιλεγεί με τον ίδιο προσχηματικό τρόπο, όπως και οι προηγούμενοι. Αυτό όμως δεν αποτελεί νομιμοποιητικό επιχείρημα για μια κυβέρνηση που θέλει να επικαλείται την ισονομία και την αξιοκρατία. Ο διορισμός ημετέρων σε θέσεις ευθύνης στα νοσοκομεία αποτελεί τη βασική αιτία της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς που βασιλεύουν στο σύστημα.

Σύντομα θα ανακοινωθούν ονόματα και βιογραφικά των νέων Διοικητών. Θα μάθουμε λοιπόν και τα προσόντα και την αναλογία ΣΥΡΙΖΑ προς ΑΝΕΛ που θα αντικαταστήσει το περίφημο 4-2-1. Για μια ακόμη φορά χάθηκε μια ευκαιρία. Οι κομματικές διοικήσεις αντικαθίστανται από κομματικές διοικήσεις και τα αποτελέσματα είναι προδιαγεγραμμένα. Για μια ακόμη φορά η καινούρια κυβέρνηση συμπεριφέρεται, όπως οι παλιές. Με πελατειακά κριτήρια, απροκάλυπτα κομματικά και ευνοιοκρατικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ