ΟΙ ΣΥΝΕΚ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Σαφείς αποστάσεις από την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ που ζητούσε από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης να δημοσιοποιήσει ονόματα και μόρια των υποψηφίων για τη στελέχωση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας επιχειρούν να πάρουν οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ  στο δ.σ. του οργάνου υποστηρίζοντας ότι δεν έλαβαν γνώση του τελικού κειμένου που έμοιαζε με την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ αναφέρονται τα εξής:

“Όπως είναι γνωστό και από τη διακήρυξή μας, οι ΣΥΝΕΚ αγωνίζονται πανελλαδικά για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου. Όσον αφορά μάλιστα τα υπηρεσιακά συμβούλια η  θέση μας είναι  η αλλαγή στη σύνθεσή τους με τρίτο αιρετό.

Με  βάση αυτές τις αρχές ψηφίσαμε στο όνομα της διαφάνειας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ να βγει  ανακοίνωση που θα διεκδικεί ενημέρωση σχετική με την επιλογή  των νέων μελών του ΠΥΣΔΕ Λάρισας .  Ο γραμματέας όμως μέλος της ΔΑΚΕ σαν από κεκτημένη ταχύτητα φαίνεται   ότι κοινοποίησε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ   χωρίς προηγουμένως οι παρατάξεις να λάβουν γνώση  του περιεχομένου της ως έπρεπε και ως συνήθως γίνεται.

Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, το αποτέλεσμα  ήταν μια ανακοίνωση της ΕΛΜΕ πανομοιότυπη με αυτή της ΔΑΚΕ, πράγμα που μαρτυρά μια κάποια σύγχυση  ανάμεσα στα όρια  της παράταξης και του συνδικάτου. Ωστόσο η ατυχής αυτή επιλογή που φανερώνει την όψιμα οξυμένη ευαισθησία των παρατάξεων στα ζητήματα επιλογής των στελεχών της διοίκησης είναι μια θετική προς τη διαφάνεια εξέλιξη.

Από εδώ και πέρα κανείς μας δε θα ανεχτεί, όπως στο παρελθόν,  επιλογές στελεχών με κριτήριο “την αγαστή συνεργασία τους με την κεφαλή της διοίκησης που τους πρότεινε”. Πάντως, αν συμμετείχαμε στη σύνταξη του περιεχόμενου της ανακοίνωσης, θα υπενθυμίζαμε  στον κλάδο ότι βέβαια είναι κάπως δύσκολο να προϋπάρχει διοικητική προϋπηρεσία σε μεγάλη μερίδα αποκλεισμένων από τη διοίκηση συναδέλφων, των οποίων οι αιτήσεις για διοικητικές θέσεις επί χρόνια απορρίπτονταν.

Είναι κοινό μυστικό ότι   η δυνατότητα πρόσβασης στη διοίκηση δινόταν κατ’εξακολούθηση χωρίς στοιχειοθέτηση σε λίγους και συγκεκριμένους. Χαιρόμαστε όμως, επειδή, έστω και αργά, και άλλες παρατάξεις δείχνουν  ευαισθησία  σε θέματα διαφάνειας, αν και όλοι πάντα θα θυμόμαστε ότι  τα κριτήρια, το πώς και το γιατί κάποιοι τοποθετούνταν στα υπηρεσιακά συμβούλια ήταν στα αζήτητα για χρόνια”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ