Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου συναντήθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο υπουργείο. Με τον κ. Αποστόλου ο δήμαρχος συζήτησε αρχικά το επίκαιρο θέμα της φορολόγησης των αγροτών αλλά και το ασφαλιστικό τους.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τον υπουργό τα μέτρα που θα ληφθούν να μην πλήττουν τους μικρούς και τους μεσαίους αγρότες που αποτελούν τη βάση της αγροτικής οικονομίας της χώρας.

Επιπροσθέτως ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Αποστόλου για το θέμα που προέκυψε με τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οι οποίες δεν δόθηκαν κανονικά στους αγρότες με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονα παράπονα από την πλευρά τους  και ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού έτσι ώστε να επιλυθεί το θέμα το ταχύτερο δυνατό.

Στη συνέχεια ο κ. Νασιακόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα του αγροτικού μουσείου Κιλελέρ για το οποίο ο υπουργός εξέφρασε τη θετική του άποψη και μάλιστα διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι θα εισηγηθεί θετικά για την κατασκευή του στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Επίσης ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα της εκπαίδευσης των νέων αγροτών αλλά και στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το υπουργείο για την ολοκληρωμένη κατάρτισή τους σε νέες καλλιέργειες. Τέλος συζητήθηκαν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος που αφορούν στο δήμο Κιλελέρ, έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό δήμο.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο κ. Νίκος Βάγιας, διευθυντής του γραφείου του υπουργού και ο κ. Δημήτρης Μπετχαβές ειδικός συνεργάτης του δημάρχου.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ