Τ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ-ΧΡ. ΛΑΣΚΟΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!

Με διάθεση για σκληρή αυτοκριτική, εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και στοχεύοντας στην επαναπροσέγγιση της κοινωνίας αλλά και σε συνεργασία με ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς «που έχουν περιχαρακωθεί» εμφανίστηκαν σήμερα οι Τάσος Κορωνάκης και Χρήστος Λάσκος,

στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης της Δικτύωσης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας με θέμα «Η ζωή μετά το 3ο μνημόνιο: Συγκυρία-Αριστερά-Κίνημα».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι παρουσία 3 πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν διαφωνώντας με τις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης όπως η Λαρισαία Ηρώ Διώτη, η τέως βουλευτής Μαγνησίας Δανάη Τζήκα και ο πρώην βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Μιχαλάκης αλλά και η παρουσία πρώην «νεολαίων» του κόμματος καθώς και του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΛΑΕ στη Λάρισα Τ. Γιαλαμά έδωσαν το στίγμα της εκδήλωσης που όπως τόνισαν στο περιθώριο της στους δημοσιογράφους οι ομιλητές «στοχεύει σε μια πολύ σκληρή αυτοκριτική για όσα δεν κάναμε αλλά και σε μια επαναπροσέγγιση της κοινωνίας προκειμένου αυτή να διατηρήσει το πολιτικό της ενδιαφέρον και να μην γυρίσει… σπίτι της».

«Δεν υπάρχουν πολυτέλειες για αποστράτευση, ωστόσο στεκόμαστε κριτικά απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ που μετά από ασφυκτικές πιέσεις δέχτηκε να μετατραπεί σε εγγυητή συνέχισης της λιτότητας» τόνισε ο κ. Κορωνάκης περιγράφοντας μια «συστημική μετάλλαξη» του Α. Τσίπρα, αφού «η εφαρμογή του μνημονίου από τον Τσίπρα ήταν σαν ο Αλλιέντε να εφαρμόζει την πολιτική του Πινοσέτ»!

Αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών ο κ. Κορωνάκης ξεκαθάρισε πως «έχουμε διαφορετική στάση θεωρώντας πως δεν θα βρεθεί λύση αλλάζοντας το νόμισμα», αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου με τη ΛΑΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού «ζητούμενο παραμένει η ανασύνθεση και η ενότητα της Αριστεράς».

«Η απότομη μεταστροφή μετά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δημιούργησε πλήγμα, παραμένουμε σε δικτύωση και τα μηνύματα είναι θετικά» κατέληξαν οι ομιλητές που ανακοίνωσαν και πανελλαδική συνάντηση που προσδιορίζεται στα τέλη Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ