ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Συνέχεια στην κόντρα της με την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου δίνει με νέα της ανακοίνωση η ΣΕ της ΔΑΚΕ καθηγητών Λάρισας για το θέμα της δημοσιοποίησης ή μη των βιογραφικών των υποψηφίων για τη στελέχωση του ΠΥΣΔΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“«Σε συνέχεια του με αριθμ. Πρωτ. 1242/2-10-2015 εγγράφου σας πρέπει να σας επισημάνουμε ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων στα οποία αναφέρεστε εδράζεται στη συνταγματική αρχή της διαφάνειας και της φανερής δράσης της Διοίκησης καθώς και στο συνταγματικό δικαίωμα της πρόσβασης όλων στην πληροφορία δυνάμει του 5Α του συντάγματος»

Λάρισα 12/10/2015

Είναι η απάντηση της περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης Θεσσαλίας σε ερώτημα του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας για το εάν πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα μόρια και οι προτιμήσεις των συναδέλφων οι οποίοι υπέβαλλαν αίτηση απόσπασης ή συμπλήρωσης ωραρίου.

«Εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας διευκρινίζεται ότι:

1.τα βιογραφικά σημειώματα, ως ιδιωτικά έγγραφα και συνιστώντας παράλληλα προσωπικά δεδομένα, δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιούνται παρά μόνο από τα ίδια άτομα.

2.οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη στιγμή που πρωτοκολλούνται, καθίστανται δημόσια έγγραφα και συνεπώς χορηγούνται κατόπιν σχετικής γραπτής αίτησης του ενδιαφερομένου.

Κατόπιν τούτων, καθίσταται αυτονόητο ότι η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΠΔΕ των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος- πολλώ δε μάλλον των βιογραφικών -είναι παράνομη.»

Λάρισα 11/12/2015

Είναι η απάντηση της περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης Θεσσαλίας στο αίτημα της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας και της Δ.Α.Κ.Ε. Α/θμιας Εκπ/σης να δοθούν στη δημοσιότητα οι αιτήσεις και τα βιογραφικά αυτών που υπέβαλλαν αίτηση για συμμετοχή στα νέα Υπηρεσιακά Συμβούλια, μετά από τη βίαια διακοπή της θητείας των προηγούμενων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έναν ολόκληρο χρόνο πριν τη λήξη της θητείας τους.

Ρωτάμε λοιπόν: Υπάρχουν δημόσια έγγραφα – αιτήσεις , διαφορετικής μεταχείρισης; Η διαφάνεια εφαρμόζεται κατά περίπτωση; Το σύνταγμα δεν ισχύει για όλους τους πολίτες;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ