ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στροφή των καθηγητών στις σημερινές εκλογές της ΕΛΜΕ που φαίνεται ότι αποφάσισαν να τιμωρήσουν τις ΣΥΝΕΚ που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος.

Ετσι ανέδειξαν πρώτη δύναμη τη ΔΑΚΕ με  453 ψήφους και 3 έδρες στο νέο δ.σ.

Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκαν οι Παρεμβάσεις με 378  ψήφους και 3 έδρες

Τρίτη δύναμη οι ΣΥΝΕΚ με 334 ψήφους και 2 έδρες.

Ακολουθούν στην τέταρτη θέση η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών 146 με ψήφους και 1 έδρα και στην πέμπτη θέση η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) με 126 ψήφους. Επίσης βρέθηκαν και 112 άκυρα – λευκά ψηφοδέλτια.

elme4 elme5 elme6Στις προηγούμενες εκλογές πρώτη δύναμη ήταν οι ΣΥΝΕΚ με 424 ψήφους, ακολουθούσε η ΔΑΚΕ με 410 ψήφους, τρίτη δύναμη ήταν οι Παρεμβάσεις με 392 ψήφους και ακολουθούσαν η ΠΕΚ με 171 ψήφους και η Αγωνιστική Παρέμβαση με 114 ψήφους.

Η συνέλευση

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση στο 1ο ΓΕΛ Λάρισας λόγω της απουσίας δικαστικού αντιπροσώπου στο 4ο εκλογικό τμήμα, ενώ ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα.

Νωρίτερα και στο πλαίσιο της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι κόντρες μεταξύ των συνδικαλιστών με τα «πυρά» να συγκεντρώνουν ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ με τους αντιπροσώπους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης αλλά και της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών να κάνουν λόγο για «διαγκωνισμό για το μηχανισμό εξουσίας» και για «συνδικάτα- παιδική χαρά που δε λένε λέξη για τα μνημόνια».

«Το ανέκδοτο της ημέρας είναι η αγωνιστικότητα της ΔΑΚΕ» ήταν η αντίδραση εκ μέρους των ΣΥΝΕΚ που περιγράφοντας τον απολογισμό «ως πράξη βαθιά πολιτική» υπεραμύνθηκαν της θέσης για ένα αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο, ενώ οι φωνές και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις κόπασαν μετά από λίγο με την επέμβαση του προεδρείου.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με την έγκριση ψηφίσματος για το προσφυγικό, ενώ νωρίτερα καταδικάστηκε και η μη δημοσιοποίηση των μορίων για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ