ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ FISH & CHIPS ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ

Υλικά

4 φιλέτα μπακαλιάρου

170 γραμμάρια αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 μικρή μπύρα

Χυμό από 1/2 λεμόνι

αλάτι και πιπέρι

επιπλέον αλεύρι

1,5 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες γαι τηγάνισμα

Καλής ποιότητας λίπος μαγειρέματος ή λάδι

Οδηγίες

Βάλτε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο. Πολύ σχολαστικά καλύψτε τα φιλέτα ψαριού με το αλεύρι – αυτό είναι πολύ σημαντικό, για να μη γλυστρά το κουρκούτι κατά το τηγάνισμα! Αφήστε τα φιλέτα ψαριού στο αλεύρι, ενώ ετοιμάζετε το κουρκούτι.

Μερικοί λένε ότι πρέπει να ετοιμάζουμε το κουρκούτι τουλάχιστον μία ώρα πριν – αλλά δεν κάνει μεγάλη διαφορά – γι αυτό ετοιμάστε το νωρίτερα, αν σας βολεύει, ή τώρα!

Βάλτε το αλεύρι, τη σόδα, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο ευρύχωρο μπολ. Προσθέστε την μπίρα σταδιακά, και σταματήστε να βάζετε μπύρα όταν το κουρκούτι μοιάζει ότι θα σας δώσει μια παχιά επίστρωση. Πιείτε τη μπύρα που έχει απομείνει!

Χτυπήστε καλά το κουρκούτι μέχρι να γίνει λείο και να μην υπάρχουν σβώλοι. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και πάλι.

Ρυθμίστε τη φριτέζα στους 160 ° C – θερμοκρασία για τηγάνισμα.

Πάρτε ένα φιλέτο ψαριού, κρατήστε το από το ένα άκρο, και βουτήξτε το στο κουρκούτι. Βεβαιωθείτε οτι καλύφθηκε καλά από αυτό, και ρίξτε το κατευθείαν στη φριτέζα.

Μόλις αυτό γίνει τραγανό, αρχίσετε να προσθέτετε και τα άλλα φιλέτα σας – ένα ένα τη φορά– βγάζοντας αυτά που ειναι έτοιμα, μετά από περίπου 6-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος. Τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο και κρατήστε τα  ζεστά στο φούρνο.

Στη συνέχεια, καθαρίστε, κόψτε, στεγνώστε και τηγανίστε τις πατάτες σας μέχρι αυτές να γίνουν τραγανές.

Καλή σας όρεξη!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ