Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ηχηρό μήνυμα προς τους κυβερνώντες και όσους τους στηρίζουν, έστειλαν οι   εκλογές της ΕΛΜΕ Λάρισας. Το  τρίτο μνημόνιο επιστρέφεται σαν απαράδεκτο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ –Κουαρτέτου και η λογική που «λέει» ψήφισέ με να σκίσω τα  προηγούμενα μνημόνια, αλλά τελικά εφαρμόζω το τρίτο και χειρότερο ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ από τους καθηγητές του νομού Λάρισας.

Αρνούμαστε την κατεδάφιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος, «δουλειά» μέχρι τα βαθιά γεράματα.  Αρνούμαστε την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση, το Νέο Μισθολόγιο που μειώνει  και ξαναπαγώνει τις αποδοχές μας.

Οι εκπαιδευτικοί τιμώρησαν τους νεόκοπους μνημονιακούς και ψήφισαν Αγωνιστική Παρέμβαση-Συνεργαζόμενοι για ανυποχώρητο αγώνα επειδή α) θέλουν να ζουν αξιοπρεπώς β) θέλουν σχολεία ελεύθερα από «αξιολογητές» που επιβάλλουν τα μνημόνια γ) θέλουν τα σχολεία να υπηρετούν τους μαθητές και τις ανάγκες τους σε μια Ελλάδα που θα έχει δουλειά για όλους. Παράλληλα, για μια ακόμη φορά δεν δικαίωσαν λογικές ιδεολογικής καθαρότητας,  κομματικών εξαρτήσεων και απομονωτισμού.

Η επικρατούσα για χρόνια λογική του κυβερνητικού συνδικαλισμού έχει ηττηθεί και στη Λάρισα.Ταυτόχρονα,  δυστυχώς,  η  πολιτική της  συγκυβέρνησης και η τακτική της  κυβερνητικής παράταξης(ΣΥΝΕΚ)  στο  συνδικάτο  «επαναπατρίζει»  συναδέλφους  στον παλιό  κυβερνητικό  συνδικαλισμό  της ΔΑΚΕ  ( που  επί  χρόνια με την ΠΑΣΚ είχαν  διαλύσει κάθε  έννοια  συνδικάτου) με  την  θατσερική λογική  του «δεν  γίνεται  αλλιώς».

Τώρα όσο ποτέ χρειαζόμαστε ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ. Όμως από την αντίσταση, δυστυχώς αναντίστοιχη της επίθεσης που δεχόμαστε,  μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής   και  για  την  κατάκτηση  των  δικαιωμάτων  μας απαιτείται μακρύς και δύσκολος δρόμος.

Η παράταξη ευχαριστεί θερμά όσους μας στήριξαν. Ως μέλη του συνδικάτου θα είμαστε σταθερά στην όχθη των ταξικών αγώνων για μόρφωση και δουλειά, ισχυρό  μετερίζι αντίστασης στη «λογική» της συν-διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης. Η ελπίδα είναι στα σωματεία μας και στους αγώνες μας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ