ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας στήριξαν και μας εμπιστεύτηκαν  με την ψήφο τους . Δεσμευόμαστε  ότι  και τη νέα χρονιά θα αγωνιστούμε  για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην εκπαίδευση και  για διαφάνεια σε όλους τους τομείς.

Δώσαμε τη μάχη των εκλογών με εντιμότητα, λέγοντας την αλήθεια  χωρίς υποκρισία και λαϊκισμό και μη ακολουθώντας τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ(AΝΤΑΡΣΥΑ) σε προσωπικές επιθέσεις και στη λάσπη που έριξαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε στελέχη των ΣΥΝΕΚ.

Σεβόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών και αυτοκριτικά θα δούμε που υστερήσαμε στη δουλειά μας ώστε να γίνουμε πιο χρήσιμοι στους συναδέλφους και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Οι εκλογές αυτές έγιναν εν μέσω του 3ου μνημονίου που επιβλήθηκε από τους δανειστές-τοκογλύφους και εφαρμόζεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . Κατανοούμε πως μία μερίδα συναδέλφων εξέφρασε τον προβληματισμό της για την κατάσταση επιλέγοντας  το ΛΕΥΚΟ ή την αποχή θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα και προς την κυβέρνηση μέσω της εκλογικής διαδικασίας αλλά και προς το συνδικάτο και τη λειτουργία του.

Θεωρούμε πισωγύρισμα για το συνδικάτο την πρωτιά της  ΔΑΚΕ αλλά πιστεύουμε ,πως με την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες ,αυτή  θα είναι προσωρινή.

Θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη σύνθεση των απόψεων στην ΕΛΜΕ  και όπου συμφωνούμε θα πάμε μαζί με τις άλλες παρατάξεις χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα κλίμα στο συνδικάτο έτσι ώστε ο κάθε συνάδελφος θα το αισθάνεται σπίτι του, μαζικό, αγωνιστικό, απέναντι σε καθετί που μας πονάει, θα προτείνει λύσεις  χωρίς βερμπαλισμούς και υπερεπαναστατικές κορώνες με αλήθεια και ενωτική διάθεση.

Αγωνιζόμαστε για ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα παρεμβαίνει στα δύσκολα και σημαντικά προβλήματα του κλάδου και της κοινωνίας, που θα συναντά στους αγώνες το εργατικό και λαϊκό κίνημα, αφού η παιδεία είναι αγαθό που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Θέλουμε συνδικαλιστικό κίνημα που θα δρα αποφασιστικά και καταλυτικά απέναντι στις υποχωρήσεις , τις παλινωδίες, τις αναστολές και τα λάθη της κυβέρνησης. Ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα βάλει φρένο στις μνημονιακές πολιτικές μέσα από οργανωμένους και μαζικούς αγώνες του λαού μας.

Να αφήσουμε πίσω μας τη λογική της ανάθεσης και των σωτήρων και να πάρουμε όλοι στα χέρια μας το συνδικάτο. Να διατυπώσουμε πρόταση για να μετατρέψουμε το σχολείο των μνημονίων και της ανάγκης στο σχολείο των οραμάτων μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ