ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” Η ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΒΥΚΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ

Επεισοδιακή η σημερινή σύσκεψη για το θέμα του ειδικού φόρου στο κρασί αφού τα αίματα άναψαν για τα καλά όταν ο αποσταγματοποιός κ. Τσιλιλής προέτρεψε την κυβέρνηση να άρει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί με την εφαρμογή ισοδυνάμου φορολογικού μέτρου εις βάρος των αμβυκούχων παραγωγών,

υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το μέτρο αυτό θα μπορούσε να αποφέρει στα κρατικά ταμεία 300 περίπου εκατομμύρια ευρώ.

Τότε ο ευρισκόμενος στην αίθουσα τυρναβίτης πρώην βουλευτής και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Ροντούλης τον διέκοψε, φωνάζοντας ντροπή και υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσιλιλής με τις απόψεις του ουσιαστικά θέλει να καταστρέψει τους αμβυκούχους και να εξουθενώσει τους αμπελοκαλλιεργητές. «Χωρίς τους άμβυκες η αμπελοκαλλιέργεια στον Τύρναβο, αλλά και αλλού, τελειώνει κ. Τσιλιλή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ροντούλης, ο οποίος δεν σταμάτησε εκεί αφού επιτέθηκε τόσο στον βουλευτή της ΝΔ Χρ. Κέλλα όσο και στον δήμαρχο Τυρνάβου κατηγορώντας τους ότι κάθονται και ακούνε χωρίς να αντιδράσουν τον κ. Τσιλιλή.

Μάλιστα φωνάζοντας ντροπή προς τη μεριά του δημάρχου και του βουλευτή ο κ. Ροντούλης αποχώρησε από την αίθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και προ της ομιλίας του κ. Τσιλιλή υπήρξε ανταλλαγή λεκτικών πυρών μεταξύ των κ.κ. Ροντούλη και Κέλλα για το θέμα του ειδικού φόρου στο κρασί που οδήγησαν το δήμαρχο Τυρνάβου να αποχωρήσει προσωρινά από την αίθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη σύσκεψη αποχώρησε και ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου και μέλος τυ δ.σ. της διεπαγγελματικής αμπέλου και οίνου κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης που διαφώνησε κάθετα με τον κ. Τσιλιλή, με δεδομένο ότι η διεπαγγελματική αποφάσισε να μη θέσει κανένα θέμα για ισοδύναμα στους αμπελοκαλλιεργητές διημέρων – αμβυκούχους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ