ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 71 ΧΡΟΝΙΑ!

Με προσφυγή στο ΣτΕ, πανελλαδικό κλείσιμο των οινοποιείων την προσεχή Δευτέρα και ευρείες συσκέψεις σε 9 μεγάλες αμπελουργικές περιοχές καθώς και επίδοση σχετικών ψηφισμάτων διαμαρτυρίας σε κυβέρνηση και κόμματα απαντούν οι 3 μεγάλες οργανώσεις του κλάδου (ΕΔΟΑΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΟ) ζητώντας την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβλήθηκε στο κρασί.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Οργανωμένο κλείσιμο των οινοποιείων της χώρας έχει να καταγραφεί από το 1945, ενδεικτικό του κλίματος και της ανυπόφορης κατάστασης την οποία αντιμετωπίζουμε», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ΣΘΕΒ ο πρόεδρος της Ένωσης Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδας κ. Δημήτρης Αποστολάκης που περιέγραψε μια βόμβα στα θεμέλια του αμπελοοινικού τομέα «που βάζει λουκέτο στα μικρά κυρίως οινοποιεία, εξοντώνει την αμπελουργία και ευνοεί τα παράνομα κυκλώματα».

Μια δύσκολη κατάσταση για τα ιδιωτικά οινοποιεία αλλά και τους συνεταιρισμούς περιέγραψε και ο διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Θεόδωρος Γεωργόπουλος υπογραμμίζοντας πως «στην ουσία μιλάμε για de facto αναστολή των δραστηριοτήτων όταν τα οινοποιεία καλούνται να προκαταβάλλουν 20-25.000 ευρώ ειδικό φόρο κατανάλωσης για τα αποθέματά τους».

Για δυσβάστακτο, αναποτελεσματικό, άδικο και παράνομο μέτρο «που πλήττει καίρια ένα αγροτικό αλλά και πολιτιστικό προϊόν της χώρας και της περιοχής δίνοντας μαχαιριά στην ανάπτυξη» μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παπράς, ενώ από τη συνέλευση δεν έλειψαν και οι εντάσεις για το θέμα της φορολόγησης των αμβυκούχων που οδήγησαν στην αποχώρηση του Αστ. Ροντούλη!

Το παρών στη συνέλευση έδωσαν οι βουλευτές κ.κ Κέλλας και Μπουκώρος, ο δήμαρχος Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρ. Παπαχαραλάμπους, ο πρώην υφυπουργός Αστ. Ροντούλης, ο τέως δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης κ.α.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ