ΤΟ “ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ” ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η άρνηση του δημάρχου Τυρνάβου να δεχθεί να υπερψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμα που κατέθεσαν στη χθεσινή συνεδρίαση εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα της Μελούνας και του Δαμασίου πυροδότησε σημαντικές αντιδράσεις τόσο από τους παρευρισκόμενους αγρότες όσο και από την πλειοψηφία των συμβούλων της αντιπολίτευσης,

ενώ προκάλεσε και ρήγμα στους κόλπους της πλειοψηφούσας παράταξης.

Ο δήμαρχος απαντώντας στο αίτημα των αγροτών σημείωσε ότι η δημοτική αρχή φέρνει στη συνεδρίαση ενιαίο ψήφισμα για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που αντιδρούν στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό και κάλεσε τους αγρότες να μετέχουν στην επιτροπή σύνταξης του ψηφίσματος για να συζητηθούν τα αιτήματά τους,

Με την πρόταση διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών που αντέταξαν ότι το πλαίσιο των αιτημάτων τους είναι αδιαπραγμάτευτο και ζήτησαν να υιοθετηθεί από το σώμα το ψήφισμα που κατέθεσαν.

Τη διαφωνία τους με την πρόταση του δημάρχου εξέφρασαν οι επικεφαλής της Δράσης Πολιτών και της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Ροντούλης και Στ. Χατζηκράχτης αντίστοιχα χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο να μην υιοθετηθεί το ψήφισμα των αγροτών, καθώς και ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Νταβαρούκας.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε υπέρ της πρότασης του δημάρχου ψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας εκτός των κ.κ. Αν. Ψύρρα που ψήφισε παρών και του αντιδημάρχου αγροτικής ανάπτυξης Αλ. Χατζηκρανιώτη που ψήφισε κατά, ενώ κατά ψήφισαν οι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εκτός της κ. Αν. Ψύρρα η οποία σε αντίθεση με τον άλλο σύμβουλο της παράταξής της Ανδρέα Γιαννόπουλο ψήφισε παρών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι αγρότες έφυγαν διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της δημοτικής αρχής την οποία και αναμένεται να καταγγείλουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ