ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΑΙΣΧΡΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΡΧΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί το δήμαρχο Τυρνάβου Π. Σαρχώση για τη στάση που τήρησε απέναντι στους αγρότες των μπλόκων Μελούνας και Δαμασίου εξέδωσε ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλης. Στην ανακοίνωση που υπογράφει αναφέρονται τα παρακάτω:

“Μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου  (στις 3-2-2016) , είμαστε υποχρεωμένοι ως «Δράση Πολιτών» να στηλιτεύσουμε την αήθη συμπεριφορά του κ. Σαρχώση έναντι των αγροτών, που επί δύο σχεδόν εβδομάδες αγωνίζονται στα μπλόκα του Δήμου μας (Μελούνα – Δαμάσι)

Η δημοτική ομάδα του κ. Σαρχώση, έπειτα από πρόταση του ιδίου, καταψήφισε τα αιτήματα των αγροτών των μπλόκων και αποδέχθηκε μόνο το σχέδιο ψηφίσματος που ανέγνωσε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Σαρχώσης, για το οποίο οι παριστάμενοι αγρότες εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους.

Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια των παρατρεχάμενων του κ. Σαρχώση να διαιρέσουν το αγροτικό κίνημα, ενσπείροντας αμφιβολίες για την αποδοχή των αιτημάτων των αγροτών του Τυρνάβου και από τα άλλα αγροτικά μπλόκα.

Εμφανώς, πρόκειται για μια απαράδεκτη και κατάπτυστη μεθόδευση, που απαντήθηκε αποστομωτικά από την αντιπροσωπεία των αγροτών, η οποία διαβεβαίωσε ότι πίσω από τα αιτήματα των αγροτών του Τυρνάβου βρίσκεται η ομόθυμη στήριξη και συναίνεση  όλων  των αγωνιζομένων στα μπλόκα αγροτών.

Αποχωρώντας, μάλιστα, οι αγρότες από το Δημοτικό Συμβούλιο, ευχαρίστησαν περιπαικτικά τον κ. Σαρχώση «για τη μη στήριξή του» και καυτηρίασαν αρκούντως δηκτικά την προσπάθεια του να διχάσει τον αγροτικό κόσμο, σε μια συγκυρία αγώνα και εναντίωσης στην ανάλγητη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι η διχαστική προπαγάνδα του κ. Σαρχώση γύρισε εις βάρος του, ως μπούμερανγκ. Στην ψηφοφορία που έγινε, η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας κυριολεκτικά κατακερματίστηκε και έχασε τη συνοχή της, καθώς κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντέδρασαν στις μεθοδεύσεις Σαρχώση και ουσιαστικά διαφοροποιήθηκαν από τις επιλογές του. Φαίνεται ότι και οι άνθρωποι αυτοί αρχίζουν να κατανοούν, αργά αλλά σταθερά, ότι ο επικεφαλής τους αποξενώνεται από την κοινωνία και, έτσι, τους συμπαρασύρει  στην κοινωνική κατακραυγή και απαξίωση, καθώς προσπαθεί να εξυπηρετήσει  τυφλά τα μικροκομματικά συμφέροντα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όχι να εκφράσει τις αγωνίες και τις προσδοκίες του αγωνιζόμενου λαού.

Ενώπιον, λοιπόν, αυτών των δεδομένων η «Δράση Πολιτών» καταγγέλλει τις συμπεριφορές του «αντιδημάρχου πενταετίας» και των παρατρεχάμενών του και τους καλεί να συνετιστούν και να αφήσουν τα «συριζαϊκά κόλπα». Βέβαια, από τον «χειροκροτητή του Τσιλιλή» δεν αναμένουμε κάποια θεαματική βελτίωση. Τουλάχιστον, όμως, ας προσπαθήσουν οι υπόλοιποι σύμβουλοι της πλειοψηφίας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ