ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο “ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΛΙΛΗ” ΜΙΛΗΣΕ

ΜΕ αφορμή την απάντηση του δήμου Τυρνάβου σε ανακοίνωση της Δράσης Πολιτών, που υπέγραφε ο επικεφαλής της Στ. Ροντούλης, για το θέμα της πρόσληψης γιατρού εργασίας στο δήμο Τυρνάβου, πήραμε νέα ανακοίνωση της “Δράσης Πολιτών” στην οποία αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

“Αναμφίβολα, τα δημοτικά μας πράγματα προοδεύουν. Ο άλαλος και άφωνος, επί σειρά μηνών, ‘’χειροκροτητής του Τσιλιλή’’ τοποθετήθηκε δημοσίως για το ζήτημα που ανέκυψε με τον ιατρό εργασίας στο Δήμο Τυρνάβου. Φαίνεται ότι τον ‘’έτσουξε’’ η παρέμβαση της «Δράσης Πολιτών» και γι’ αυτό όψιμα αποφάσισε να ξεπεράσει τη χρόνια αφασία του, προκειμένου να ενημερώσει δήθεν τους ενδιαφερόμενους δημότες.

Ας δούμε, λοιπόν, τις ‘’πληροφορίες’’ που λάβαμε ως απάντηση από τον ‘’αντιδήμαρχο πενταετίας’’, για να μπορέσει και ο πολίτης να σταθμίσει με ψύχραιμη λογική και χωρίς κομματικές παρωπίδες τη σχετική με το θέμα κατάσταση πραγμάτων.

Πρώτον, μάθαμε ότι η συγκεκριμένη ιατρός εργασίας προσελήφθη από το Δήμο Τυρνάβου με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας ενός (1) έτους, μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, το 2010.

Έκτοτε, όμως, και μέχρι το 2016 τι συμβαίνει; Η συγκεκριμένη ιατρός εργασίας απασχολείται στο Δήμο Τυρνάβου με συνεχείς ανανεώσεις, άνευ ουδεμίας προκήρυξης. Με άλλα λόγια, η σύμβαση εργασίας του ενός έτους έχει μετατραπεί, με υπογραφή και του κ. Σαρχώση, ουσιαστικά σε σύμβαση εργασίας ‘’αορίστου χρόνου’’. Αυτό, κύριε ‘’χειροκροτητή του Τσιλιλή’’, είναι έντιμο και ηθικό; Αυτό υποκρύπτει διάθεση ρουσφετολαγνείας ή όχι; Ας απαντήσει ο κόσμος του Τυρνάβου.

Δεύτερον, μάθαμε ότι την πρώτη ανανέωση υπέγραψε ο πρώην δήμαρχος, ο κ. Μαλάκος. Τίθεται, όμως, το εξής ερώτημα. Ο κ. Σαρχώσης δεν ισχυριζόταν προεκλογικά ότι θα ανέτρεπε τις ‘’φαύλες’’, όπως ο ίδιος διατεινόταν, πρακτικές του κ. Μαλάκου; Γιατί τώρα, λοιπόν, ο ίδιος ακολουθεί τις ίδιες διαδικασίες και μάλιστα τις επικαλείται ως δικαιολογία; Ας κρίνει και πάλι ο κόσμος του Τυρνάβου.

Τρίτον, μάθαμε ότι ο τυρναβίτης ιατρός εργασίας ‘’δραστηριοποιείται σε γειτονικό Δήμο και γενικώς σε επιχειρήσεις εκτός του Δήμου Τυρνάβου’’. Σπουδαία πληροφορία πήραμε από τον ‘’χειροκροτητή του Τσιλιλή’’!           

Βεβαίως και ο τυρναβίτης ιατρός εργασίας εργάζεται αλλού, καθότι ο άνθρωπος πρέπει να βιοποριστεί εκ του επαγγέλματός του. Το ίδιο θα έκανε ο οποιοσδήποτε.

Συνεπώς, το  θέμα τίθεται διαφορετικά. Γιατί δεν δόθηκε, μέσω προκήρυξης, η δυνατότητα και η ευκαιρία στον τυρναβίτη ιατρό εργασίας να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πόλη του; Γιατί ο κ. Σαρχώσης, εντελώς αυθαίρετα, στέρησε από ένα νέο επιστήμονα την δυνατότητα της απασχόλησης στο δικό του τόπο; Πώς θα ένιωθε ο κ. Σαρχώσης, εάν ο ίδιος είχε υποστεί μια τέτοια συμπεριφορά; Ας κρίνει, και πάλι, ο κόσμος του Τυρνάβου το δίκαιο και το άδικο του πράγματος.

Δικαιούμαστε, όμως, να κάνουμε μια σχετική παρατήρηση ως «Δράση Πολιτών». Η εικόνα ενός Δήμου που τηρεί φακέλους για την επαγγελματική δράση των δημοτών δεν μας ενθουσιάζει καθόλου. Τολμάμε , λοιπόν, να ζητήσουμε από τον δήθεν αριστερό ‘’χειροκροτητή τουΤσιλιλή» να πάψει να φακελώνει τους συμπολίτες του, καθότι αυτές είναι νοοτροπίες του παρελθόντος που όλοι έχουν καταδικάσει. Εκτός και αν ο κ. Σαρχώσης επιθυμεί, μετά τη θητεία του στο Δήμο, να συλλέξει δάφνες πρακτορίσκου της ΕΥΠ, οπότε και ασκείται σήμερα επί των τυρναβιτών, για να αποκτήσει σχετικές εμπειρίες.

Υστερόγραφο.: Με τα γραφόμενα μας δεν θέλουμε καθόλου να αμφισβητήσουμε το δικαίωμα στην εργασία και την επιστημονική επάρκεια της ιατρού εργασίας που απασχολείται στον Δήμο Τυρνάβου. Η εν λόγω εργαζόμενη μπορεί να είναι άριστη στη δουλειά της και με ιδιαιτέρως υψηλά προσόντα.

Συνεπώς,  με την τοποθέτησή μας θέλουμε να καυτηριάσουμε μόνο τον ανήθικο τρόπο λειτουργίας του κ. Σαρχώση, που επιτρέπει την αιώρηση υπονοιών περί ρουσφετολαγνείας και αδικεί συμπολίτες μας. Η θέση μας δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, αλλά με διοικητικές και πολιτικές συμπεριφορές που καταδικάζονται από κάθε νοήμονα πολίτη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ