ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ: ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

Όλοι οφείλουν να διαβάζουν τις ανακοινώσεις που υπογράφουν και να γνωρίζουν ότι η προπαγάνδα που θέλει η δημοτική αρχή  να ξεχάσουμε ότι είμαστε ενεργοί  πολίτες με εθελοντική προσφορά ,ανιδιοτέλεια, διαφάνεια και συλλογικότητα  δεν έχει τύχη. Τους προειδοποιούμε   ότι στοχοποιούν και απαξιώνουν   ανθρώπους  που έχουν ιστορία,

υπήρξαν αυτοδιοικητικοί ,συμμετέχουν σε πολλές συλλογικές  δράσεις  της ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ και το κυριότερο δεν ΒΙΟΠΟΡΙΖΟΝΤΑΙ κατά κανένα τρόπο από την αυτοδιοίκηση όπως αρκετοί  από τους παροικούντες στην ‘ Ιερουσαλήμ ‘..

Θα υπερασπιστούμε   αυτή την ιδιότητα του πολιτών, αντιστεκόμενοι σε κάθε παραβίαση των ορίων και των κανόνων του κοινωνικο-πολιτικού παιχνιδιού από τους υπογράφοντες  και του γραφείου τύπου του Δήμου που διαχειρίζονται την προπαγάνδα της εξουσίας η οποία αντί να άπαντα στα ερωτήματα  όπως είναι υποχρεωμένη,  αυτοοργανώνεται  με φασίζουσα διάθεση που αντικαθιστά το φακέλωμα με το γραφείο παρακολούθησης και στoχοποίησης  ενεργών πολιτών προσπαθώντας να δημιουργήσει μια ατζέντα  που δεν  έχει σκοπό την λύση των προβλημάτων αλλά την διαχείριση υπηκόων και την συκοφάντηση των πολιτών.  Ας έρθουμε λοιπόν  στην ατζέντα που έκανε έξω φρενών τους πρόθυμους, επειδή πολίτες αξίωσαν απαντήσεις .

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον οι δυο πρόθυμοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς  και οι ακόλουθοι του τοπικού να πληροφορηθούν ,οτι ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης της Δ.Κ. ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ από το σπίτι του Λιόλιου μέχρι τις δεξαμενές ύδρευσης είναι από αμίαντο ,με αποτέλεσμα διοχέτευση ινών αμιάντου  στους επιμέρους αγωγούς ,οι  δε δεξαμενές έχουν αρκετά  χρόνια να καθαριστούν.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το εξής   απόσπασμα από την μελέτη για την ρύπανση των υπόγειων υδάτων της Θεσσαλίας του Πανεπιστήμιου  Αιγαίου.

«Αρκετές μελέτες έδειξαν  αυξημένο κίνδυνο δυσπλασιών σε παιδιά και γυναίκες που καταναλώνουν νερό με συγκεντρώσεις μεγαλύτερες των 5 mg/lit».

Επιπλέον ας μάθουν ότι είναι  επιβαρυντικό επίσης το πότισμα με νερό που περιέχει νιτρικά κυρίως για τα φυλλώδη λαχανικά και  πολλές χώρες έχουν θεσπίσει αρκετά  χαμηλά όρια  νιτρικών για να προφυλάξουν τους πολίτες όπως οι  ΗΠΑ 10 mg/lit ,Αγγλία 20mg/lit , ενω παράλληλα πολλοί Δήμοι στη χώρα μας παίρνουν μετρά και ενημερώνουν τους πολίτες. Οι δικοί μας πρόθυμοι είναι ευτυχισμένοι που τα παιδιά τους πίνουν νερό πάνω από 32 mg/lit με αυξητική μάλιστα  τάση ? Είναι δε θέμα χρόνου ποτέ θα σπάσουμε το φράγμα των 50 mg/lit . Μήπως ήρθε ο καιρός την ποιότητα του νερού να την βάλουμε στο κέντρο της προσοχής μας πλέον ?  Τι εμπιστοσύνη πρέπει να έχει ο πολίτης στην τοπική εξουσία όταν είναι περήφανη για την ποιότητα  του  νερού  που αποδεδειγμένα στον οργανισμό  των παιδιών  όπως και  εγκύων γυναικών  προκαλεί σοβαρά προβλήματα ακόμα και ελαχίστη ποσότητα?

3.Τους ενόχλησε γατί υπήρξε αγανάκτηση πολιτών  για ένα έργο που αφορά αγροτική οδοποιία 600.000 ευρώ για ασφαλτόστρωση σε  αγροτικό δρόμο 1300 μ όπως έγραφε η πινακίδα του έργου  και για να εντυπωσιάσουν έφεραν παράδειγμα  την έκπτωση  του έργου που ανέρχεται σε 63% λες και το κατάφεραν οι ίδιοι. Λοιπόν τέρμα η σκοτεινή προπαγάνδα για τα δήθεν< ολοκληρωμένα προγράμματα ανάπτυξης αγροτικών χώρων που αφορούν έργα και δράσεις που έχουν σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της υπαίθρου> το συγκεκριμένο έργο είναι ένα έργο χωρίς προτεραιότητα ,μια μελέτη με 63% ΕΚΠΤΩΣΗ είναι από μόνη της μια μελέτη με αστοχίες .Ελπίζουμε και πιστεύουμε η επίβλεψη του έργου θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα σκοτεινά σημεία της(δανειοθαλάμους, πάχος  στρώσεων κ.λ.π) και όλα αυτά ενώ  είναι φανερή  η εγκατάλειψη  σε όλη την  αγροτική οδοποιία, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών δρόμων του αναδασμού.

Τέτοιου είδους  έργα  δείχνουν και την αντίληψη για τις  προτεραιότητες  του  φορέα που τα εισηγείται.

Επιπλέον υπάρχει ένα ακόμα σκοτεινό αγροτικό θέμα , γνωρίζει κανείς  τι γίνεται με τα κοινοτικά ,δημοτικά και δημόσια κτήματα?  Θα απαντηθεί κάποτε αυτό το θέμα με ορούς διαφάνειας  ?                                                                                                      Ακούγεται ευχάριστα η άποψη ότι εντάxθηκε στο πρόγραμμα του δήμου  το πνευματικό κέντρο και είναι καλοδεχούμενο , αν και πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί  γιατί με κατασκευασμένο το δάπεδο του πρώτου ορόφου  είναι άγνωστο τι εξυπηρετεί η επιπλέον μελέτη. Πιθανώς μια επικαιροποίηση  θα συντόμευε την ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα.                                                                      Τέλος η δημοτική αρχή αντί να καλλιεργεί ένα κλίμα άγονης αντιπαράθεσης, με την στοχοποίση  και την απαξίωση  πολιτών ,κινήσεων και συλλογικοτήτων καλό και χρήσιμο για τον τόπο και την κοινωνία είναι να αφουγκράζεται τις ανησυχίες της, τις απόψεις και τις προτάσεις  των πολιτών και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έναν ειλικρινή δημοκρατικό διάλογο, πάνω στα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον τόπο και τους πολίτες όπως π.χ. την αξιοποίηση του Ολύμπου ,την κατασκευή μικροφραγμάτων ,την ποιότητα του νερού που πίνουμε, την αναθεώρηση και  επέκταση των σχεδίων πόλεων ,την συντήρηση και προβολή της ιστορικής κληρονομιάς, την καθημερινότητα  του πολίτη κ.α. με σκοπό την ανάδειξη  ,την προώθηση και την  υλοποίηση τους για την ανάπτυξη και προκοπή αυτού του τόπου.

Υ.Γ. Παρόλο που η αλλαγή νοοτροπίας  είναι δύσκολη υπόθεση κυρίως όταν είναι συνδεδεμένη με βιοποριστικούς λόγους, αποσπάσεις ,αποζημιώσεις  των 300 και 600 ευρώ ,αναθέσεις καλλωπιστικών κ.τ.λ.. πιστεύουμε  ότι θα αντισταθείτε στην στοχοποίηση  και  την απαξίωση πολιτών και κατά συνέπεια συλλογικοτήτων, κινήσεων και  ομάδων από τα γραφεία τύπου και προπαγάνδας του δήμου  ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ,γιατί θα  μοιάζετε  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ .Μπορεί ο δήμος να έχει τώρα το μαχαίρι και το πεπόνι  αλλά υπάρχουν και οι πεπονόφλουδες και αυτό επειδή ο τόπος έχει ιστορία πολλών χρονών και όλοι  γνωρίζουμε   αρκετά για τα πεπραγμένα  όλων μας.

ΓΙΑ  ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΛΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ