ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Στις εργασίες της 116ης  συνόδου της ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) στις Βρυξέλλες, που θα πραγματοποιηθούν από τις 10 έως της 13 Φεβρουαρίου 2016, θα συμμετέχει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.  Εκεί οι εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών αρχών

θα συζητήσουν με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ κ. Donald Tusk τις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ.

Στην ημερήσια διάταξη της διήμερης συνόδου ολομέλειας βρίσκονται ακόμη, η μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή και το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η συνεργασία με την Ολλανδική Προεδρία της ΕΕ, το μέλλον της περιφερειακής πολιτικής, καθώς και πολιτικές για τους νέους και την καταπολέμηση της ανεργίας. Παράλληλα, η Συνέλευση θα συζητήσει και θα υιοθετήσει ψήφισμα σχετικά με το «Χώρο χωρίς εσωτερικά σύνορα Σένγκεν της ΕΕ».

Στους κύριους ομιλητές της συνόδου περιλαμβάνονται ο κ. Tibor Navracsics, επίτροπος αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, ο οποίος θα μιλήσει για την πολιτική νεολαίας και εκπαίδευσης, η κ. Corina Crețu, επίτροπος αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική η οποία θα μιλήσει για τη βελτίωση της ενωσιακής πολιτικής για τη συνοχή, και ο κ. Ronald Plasterk , υπουργός Εσωτερικών και Σχέσεων του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, ο οποίος θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ολλανδικής Προεδρίας της ΕΕ και θα συζητήσει για τομείς συνεργασίας, όπως το αστικό θεματολόγιο της ΕΕ και η απλούστευση των διαρθρωτικών ταμείων.

Η ΕτΠ θα συζητήσει και θα υιοθετήσει επίσης γνωμοδοτήσεις για τα εξής:

– Ένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά

– Συμμετοχή των τοπικών και των περιφερειακών αρχών στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο

– Τουρισμός προσαρμοσμένος στις ανάγκες των ηλικιωμένων

– Δεδομένα στον τομέα της αλιείας

– Καινοτομία και εκσυγχρονισμός της αγροτικής οικονομίας

– Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και άλλοι δείκτες τοπικής ανάπτυξης

– Ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της νεολαίας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ