ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα τον “Αποκλεισμό των Γενικών Γιατρών και Παθολόγων από την συνταγογράφηση έτοιμων συνδυασμών εισπνεόμενων φαρμάκων ”.

Την ερώτηση συνυπογράφουν, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, βουλευτής Ν. Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου.

«Η αιφνίδια απόφαση του υπουργείου Υγείας, να αποκλείσει Γενικούς Γιατρούς και Παθολόγους από τη συνταγογράφηση φαρμάκων για το άσθμα και τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, είναι μια απόφαση που εκτός από την Ευρωπαϊκή πρωτοτυπία!!! –  αφού σε ολόκληρη την Ευρώπη, το άσθμα και η ΧΑΠ, αντιμετωπίζονται στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας, με τους Γενικούς Ιατρούς και τους Παθολόγους, να συνταγογραφούν κανονικά, –  προκαλούνται και μεγάλα προβλήματα σε πολλούς ασθενείς που βρίσκονται σε απομακρυσμένα χωριά ή μικρά νησιά, καθώς η εύρεση πνευμονολόγου, δεν είναι εφικτή.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις εκ του προχείρου, προάγοντας κοινωνικές ανισότητες στην υγεία, ενώ δημιουργεί αναταραχή χωρίς κανέναν απολύτως λόγο», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ