ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΣΕ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΛΗΣΤΕΙΕΣ

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου τρεις περιπτώσεις ληστειών που έλαβαν χώρα το τελευταίο πενθήμερο στην πόλη του Βόλου.

Συνελήφθησαν ως δράστες χθες (11-02-2016) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο 24χρονοι, μία 19χρονη και ένας 16χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, τρεις από τους δράστες, ηλικίας 16, 24 και 19 ετών, χθες το βράδυ μετέβησαν σε οικία 92χρονης και αφού χτύπησαν το κουδούνι της εξώπορτας, όταν η ηλικιωμένη τους άνοιξε, την παρέσυραν στο εσωτερικό της οικίας, όπου με την άσκηση βίας την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Κατά την αποχώρησή τους όμως έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες μαζί με 24χρονο συνεργό τους, που επίσης συνελήφθη, διέπραξαν επιπλέον τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

  • την (10-02-2016) το βράδυ εισήλθαν με παρόμοια μέθοδο σε οικία 57χρονου ημεδαπού και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα,
  • την (08-02-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν οικία 87χρονης ημεδαπής και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ και ένα χρυσό σταυρό.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους, μία ολοπρόσωπη κουκούλα και ένα ζεύγος γάντια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ