Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ: ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Εγκληματολογίας και πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο θέατρο ΟΥΗΛ εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων (ΣΕΚ-Παρ/μα ν. Λάρισας) με θέμα «Διαφθορά: η μαύρη σκιά της Δημοκρατίας».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η διαφθορά εξελίσσεται με τη λαϊκή συνενοχή αφού δεν υπάρχει αντιεγκληματική πολιτική χωρίς συμμετοχή, ενώ πρόκειται για ένα παγκόσμιο σπορ που στη χώρα μας παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με κυριότερο τη διακίνηση μαύρου χρήματος και τη δημιουργία μηχανισμών συγκάλυψης», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Γιάννη Πανούση, με τον κ. Ν. Πουτσιάκα που τον προλόγισε να αναφέρει ιλιγγιώδη ποσά καθώς ο τζίρος στη χώρα μας ανέρχεται στα 3 δις ευρώ, ενώ παγκοσμίως ξεπερνά το 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ!

«Υπάρχει ένας συμψηφισμός της διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία, αφού σπανίως μιλάμε για λαϊκή διαφθορά, χρεώνοντάς την συνήθως στους πολιτικούς, ενώ πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξελίσσεται με τη διαπλοκή και τα σκάνδαλα προς τα πάνω και το ρουσφέτι επιβίωσης προς τα κάτω», επεσήμανε ο κ. Πανούσης περιγράφοντας ένα φαινόμενα που προσβάλει τα πάντα: νομιμότητα, αξιοκρατία, ισότητα και τελικά την ίδια τη Δημοκρατία!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που έγινε σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, οι ομιλητές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στον «ξεχασμένο» θεσμό των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης με τον κ. Πουτσιάκα να επανέρχεται στο θέμα της ενεργοποίησής τους αφήνοντας αιχμές «για αδιαφορία της προηγούμενης δημοτικής αρχής», ενώ όπως ανακοίνωσε βρίσκεται ήδη σε θετική κατεύθυνση σχετική διαβούλευση με το δήμο Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ