Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΤΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Το 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, επί της οδού Ιουστινιανού,  επισκέφθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου την περασμένη Δευτέρα, συνοδευόμενη από τους κκ Αντώνη Πράππα και Δημήτρη Γεωργάκη μετα από πρόσκληση της προέδρου και της ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  κκ Έφη Ρουπακιά και Ελπίδα Ζιούρκα.

karalar1Εκεί η κ. Καραλαριώτου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τη διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ. Ιφιγένεια Σαμαρά, καθώς και από την πρόεδρο και την ταμία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων   για τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζει το νηπιαγωγείο, δεδομένου ότι συστεγάζεται με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Ειδικότερα, στο 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας φοιτούν 58 μικροί μαθητές και μαθήτριες, χωρισμένοι σε δύο τμήματα, που αναγκάζονται να κάνουν τα μαθήματα τους σε δύο μικρές αίθουσες, οι οποίες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Για το λόγο αυτό και το νηπιαγωγείο δεν δέχεται και  τα προνήπια της περιοχής, γεγονός, ωστόσο, που εντείνει την ταλαιπωρία των γονέων τους.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία  της δημοτικής παράταξης «Λάρισα – Νέα Αρχή» επισκέφθηκε τα 18ο και 38Ο Νηπιαγωγεία Λάρισας, τα οποία συστεγάζονται με το 1o Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, επί της οδού Ιουστινιανού. Σύμφωνα με όσα επεσήμαναν στην κ Καραλαριώτου  η διευθύντρια του 18ου Νηπιαγωγείου, κ. Δήμητρα Μούρτου Καρύδα και η διευθύντρια του 38ου Νηπιαγωγείου , το οποίο είναι και ολοήμερο, κ Νίκη Κούππα, τα 28 νήπια του 18ου νηπιαγωγείου και τα 37 νήπια του 38ου νηπιαγωγείου κάνουν μαθήματα  σε 3 μικρές αίθουσες, ενώ παράλληλα στις ίδια εκπαιδευτική δομή φοιτούν και οι 290 μαθητές και μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Με το πέρας των επισκέψεων, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου, τόνισε : «Επισκεφθήκαμε σήμερα τα νηπιαγωγεία της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθούμε δια ζώσης και να διαπιστώσουμε τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεια .To πρόβλημα δεν είναι σημερινό .  Όμως είναι σαφές, ότι είναι καθαρά αντιπαιδαγωγικό το γεγονός ότι τα νήπια, σε αυτή την τρυφερή ηλικία, αναγκάζονται να στριμώχνονται σε μικρές αίθουσες, ακόμη και πρώην αποθήκες, διαμορφωμένες, ωστόσο, κατάλληλα με το μεράκι των νηπιαγωγών, οι οποίες δεν επαρκούν, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τους για μάθηση, για παιχνίδι, για ψυχαγωγία κ.α.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα νήπια και των τριών εκπαιδευτηρίων αυλίζονται  μαζί με τους εκατοντάδες μαθητές των δημοτικών σχολείων, με τα οποία συστεγάζονται .   Ως «Λάρισα – Νέα Αρχή»  επισημαίνουμε στη δημοτική αρχή ότι καθίσταται άμεση η ανάγκη εξεύρεσης και μίσθωσης ενός κατάλληλου  χώρου, ο οποίος θα στεγάσει και τα τρία νηπιαγωγεία της περιοχής, ενώ θα πρέπει  να τεθούν οι βάσεις για την κατασκευή ενός κατάλληλου κτηρίου, για τα νήπια  που φοιτούν στα τρία αυτά νηπιαγωγεια . Αναμένουμε από την δημοτική αρχή να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση »

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ