ΕΝΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Σε θερμό κλίμα και παρουσία μελών της ανοιχτής συνέλευσης αναρχικών Λάρισας που με παρέμβασή τους κατήγγειλαν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» αποκαλώντας «ψεύτη» τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δ. Δεληγιάννη και έχοντας φραστική αντιπαράθεση με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό τον οποίο και κάλεσαν να παραιτηθεί

πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο Λάρισας ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό.

Οι τόνοι παρέμειναν υψηλοί όταν σε συνέχεια των καταγγελιών εκπρόσωπος της επιτροπής αλληλεγγύης εκπαιδευτικών για τους πρόσφυγες παίρνοντας το λόγο κατηγόρησε ευθέως Δήμο και Περιφέρεια για συνεργασία με ΜΚΟ, «δεν πρόκειται να γίνουμε μαριονέτες κάνοντας λάντζα στις ΜΚΟ τις οποίες περιμέναμε να καταγγείλετε», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση, με τον εκπρόσωπο της επιτροπής να υπογραμμίζει «φωτογραφίζοντας» πρόσωπα και καταστάσεις πως «δεν βάζουμε την εθελοντική μας δράση δίπλα σε κάποιους που απαθανατίζονται με τη μπάλα στα πόδια και τη σοκοφρέτα στο χέρι», αποχωρώντας έτσι από τη σύσκεψη!

Περιγράφοντας ατέλειες και δυστοκίες σε θέματα υγείας και διανομής ρουχισμού και τροφίμων ο αντιδήμαρχος Δ. Δεληγιάννης αλλά και ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός παρουσία και του Δημάρχου Λαρισαίων Α. Καλογιάννη ξεκαθάρισαν πως η επιλογή του στρατοπέδου «Ευθυμιόπουλου» ήταν απόφαση των Αθηνών, «καθώς βρισκόμαστε κάτω από την ομπρέλα του Συντονιστικού χωρίς κανένα ρόλο πέρα από την εκπροσώπηση», ενώ απέδωσαν φαινόμενα «που δεν τιμούν κανέναν» σε αστοχίες και έλλειψη συντονισμού.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκαν προτάσεις για τη συντεταγμένη λειτουργία της δομής με επίκεντρο τις διανομές ρούχων και τροφίμων, την περίθαλψη και τη δημιουργική απασχόληση πλέον των 600 μικρών προσφυγόπουλων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ