Η DIGITAL IDEA ΣΤΟ ATHENS SCIENCE FESTIVAL 2016

Με κεντρικό θέμα «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη» πραγματοποιείται από Τετάρτη 6 Απριλίου έως τις 10 Απριλίου το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας «Athens Science Festival 2016».

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά και τείνει πλέον να καθιερωθεί σε θεσμό για τη χώρα μας (πέρυσι είχε 33.000 επισκέπτες, από τους οποίους 13.000 μαθητές). Πρόκειται για ένα επιστημονικό και πολιτιστικό δρώμενο που συνδέει τις επιστήμες με την καθημερινή ζωή και την τέχνη, αναδεικνύει την επιστημονική έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα και προσπαθεί να ωθήσει τους νέους να ακολουθήσουν μια καριέρα στο πεδίο της επιστήμης και τεχνολογίας.

Από την πόλη της Λάρισας θα δώσει το παρόν στο Athens Science Festival 2016 και η Επιστημονική ένωση DIGITAL IDEA με την πραγματοποίηση ειδικού εργαστηρίου (workshop) με τίτλο :  “Φτιάξε το δικό σου ρομποτικό βραχίονα με 3D printing“.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου (16.00 – 18.00) στο INNOVATHENS- KOΜΒΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

Ο Κιτσάκης Κώστας, ο Πέτρου Νίκος και ο Τανός Ηλίας θα συντονίσουν τις ομάδες εργασίας στο σχεδιασμόμε ανοικτό λογισμικό, την εκτύπωσησε τρισδιάστατο εκτυπωτή και τονέλεγχο από απόσταση ενός ρομποτικούβραχίονα.

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής παραχωρήθηκε από το εργαστήριο Εργαλειομηχανών & Μηχανουργικής Τεχνολογίας του τμήματος Μηχανολογίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ο Κώστας, ο Νίκος και ο Ηλίας σας περιμένουν . . .

Η DIGITAL IDEA καινοτομεί . . .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ