ΑΝΟΙΞΕ Η Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ -ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ (ΦΩΤΟ)

Στην κυκλοφορία δόθηκε και πάλι γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου η ε.ο Λάρισας-Τρικάλων καθώς και οι παράδρομοι μέσω Μάνδρας, που είχαν αποκλεισθεί από Σύριους πρόσφυγες που ζητούσαν τη μετεγκατάστασή τους σε άλλη δομή.

2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 2016 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝΟ αποκλεισμός σταμάτησε μόλις εμφανίστηκαν στο σημείο τα πρώτα 5 λεωφορεία και άρχισε η μεταφορά των προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου όπου θα είναι ο επόμενος σταθμός φιλοξενίας τους σε μια ανοικτή δομή ενώ κοντά τους και σε μόνιμη βάση θα υπάρχει λεωφορείο ώστε να τους μεταφέρει σε κατοικημένη περιοχή για να μπορούν να επισκέπτονται καταστήματα και τράπεζες.

Πάντως κάποιοι Σύριοι επέλεξαν να κινηθούν μόνοι τους προς τον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας ελπίζοντας ότι θα φτάσουν στα σύνορα για να περάσουν στην Ευρώπη. Τους πρόσφυγες επισκέφθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Λάρισας Γ. Λαμπρούλη ο οποίος είχε συνομιλία με τους πρόσφυγες αλλά και με τον επικεφαλής της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο της κινητοποίησης των Σύριων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά οχήματα της ΠΥΛ προχώρησαν στον άμεσο καθαρισμό του οδοστρώματος προκειμένου να δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία, ενώ το έργο τους, κυρίως  στα πρανή του δρόμου, συνεχίστηκε από συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων που με τη συνδρομή και των ίδιων των προσφύγων προχώρησαν σε αποκομιδή των απορριμμάτων.

φωτο: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ